Aktywne Wpisy

mar3k21 +194
Cześć Mirki i Mirabelki.
Czy ktoś z Was zna tego mężczyznę? Dzisiaj we Wrocławiu \(Różanka\) oszukał moją mamę metodą „na policjanta”\.
Najbardziej wku\*\*\*\*jące jest to, że mama pojechała do banku wypłacić swoje oszczędności.
Nikt nie zapytał, dlaczego chce wypłacić wszystko co ma na koncie. Jedyne, co usłyszała, to że obowiązuje limit 20 tys. zł na jednorazową wypłatę.
Czy ktoś z Was zna tego mężczyznę? Dzisiaj we Wrocławiu \(Różanka\) oszukał moją mamę metodą „na policjanta”\.
Najbardziej wku\*\*\*\*jące jest to, że mama pojechała do banku wypłacić swoje oszczędności.
Nikt nie zapytał, dlaczego chce wypłacić wszystko co ma na koncie. Jedyne, co usłyszała, to że obowiązuje limit 20 tys. zł na jednorazową wypłatę.
źródło: image0000011
Pobierz
trebeter +126

Na dniach będe miał montowany internet światłowodowy od Telbeskidu.
Mam 2 możliwości - wziać router z wbudowanym ONT, albo ONT + osobny router. Czy jedna opcja nad drugą ma jakieś przewagi oprócz tego, że z wbudowanym ONT mam jeden zasilacz mniej?
#internet #swiatlowod #swiatlowody #siecikomputerowe #kiciochpyta
@wiadomix: zasadnicza przewaga to możliwość postawienia routera będącego jak rozumiem dla Ciebie źródłem wifi w miejscu, skąd będzie lepsza propagacja sygnału, nie jest przywiązany do miejsca, w którym kończy się światłowód. No i taki układ daje ci większe możliwości zastąpienia fabrycznego urządzenia swoim własnym, być może lepszym.
Dzięki. W takim razie wezmę osobny ONT.
Co by to nie było to i tak lepiej jak 10Mb/s DSL :)
miałbym do was jeszcze jedno pytanie - mam w domu router TP-Link Archer VR400 V3, a od Telbeskidu mogę wziąć Mercursys AC12G.
Który wg was jest lepszy? Gdzieś mi się obiło o uszy że Mercursys to tańsza marka TP-Linka.
Cenowo Archer jest prawie 3x droższy, aczkolwiek pewnie to nic nie znaczy.