Wpis z mikrobloga

Największym scamem i bullshitem dla zacofaneg autystycznego mirka są wszelkiej maści poradniki samorozwoju i nawet z tym nie dyskutujcie xD Normalni ludzie poznają się i uczą budować relacje w sposób organiczny, metodą prób i błędów. Na początku na podworku za dzieciaka, potem szkoła, studia itd. Jak ktoś musi się uczyć takich rzeczy z książek (patrz ja) to potem kończy w jeszcze większym bagnie xD Mam wrażenie, że to są ksiązki pisane przez autystów dla autystów i nic więcej.

Przykład? "Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi" Carniegiego. Cały czas skupienie na rozmówcy, zadawaj pytania i nie mów o sobie. No super porada. Dzięki niej usłyszałem już dwa razy od kobiet z którymi próbowałem coś tam w relacje, że to nie ma sensu bo one o mnie kompletnie nic nie wiedzą a mają wrażenie, że ja o nich prawie wszystko xD Próbowałem to jakoś ratować, żeby zadawała pytania jak w sesji Q&A to tylko z politowaniem pokręciła głową, że nie to nie tak się robi. Dzięki Pan Carnegie za super porady.

#samotnosc #depresja #podrywajzwykopem #fobiaspoleczna #wychodzimyzprzegrywu #przegryw
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zadawaj pytania i nie mów o sobie.

@path0g3nix: to jest najgorsza rzecz co mozesz zrobic. Jak ktoś niemówi nic o siebie, i cały czas ja mam mówić, to potem takiej osobie nie ufam. I mam poprostu wrazenie ze taka osoba nic sobą niereprezentuje bo nic o sobie niegada - wiec jest nudna.
  • Odpowiedz
@path0g3nix: bo one też nie umiały relacji budować. Laska na Tinderze jak ci odpisze to i tak jest No. Ok. Aha. Nom.
A w tej książce to chyba chodziło o przyjaciół xd poza tym to inne czasy i jak zobaczysz jak starsi ludzie tak rozmawiali small talk ITP I tak się poznawali
  • Odpowiedz
  • 0
@LadySandra: no dokladnie do takich wniosków doszedłem. Czy w sumie zostały mi podane na tacy xD No niestety, ale skąd człowiek co siedział całe życie w domu ma wiedzieć, że to co piszą w książce, ktora z założenia ma pomóc, to bardziej szkodzi
  • Odpowiedz