Wpis z mikrobloga

@snorli12: nie wiem czym tu się emocjonować. Powstało miejsce, które dla Polaków jest synonimem luksusu, to niektórzy muszą się tam pokazać. Taką sobie markę zbudowali.

Przecież tak samo było do tej pory - ceny hoteli tej sieci były absurdalne w stosunku do paździeżowatej jakości. Czasem miało to potwierdzenie w sezonie, przy stoku, ale poza tym było mnóstwo lepszych opcji. Nie mówię, że tańszych, tylko bardziej jakościowych.

W byle firmie Grażyny
  • Odpowiedz
@ramirezvaca: nie spotkałem się z taką opinią. Jako człowiek bywały w świecie patrzę na Gołębiewskiego z lekkim niesmakiem, jak widzę wystrój. Niemniej, jestem w tym raczej odosobniony i wiele osób w moim wieku, ok. 30-tki, pobyt w tej sieci uważa za coś godnego pochwalenia się.
  • Odpowiedz
i wiele osób w moim wieku, ok. 30-tki, pobyt w tej sieci uważa za coś godnego pochwalenia się.

@salo91: tak samo jak mój szwagier chwali sie samochodem wzietym w leasing (na którego kupno za gotówke go nie stać) gdzy ja taki samochód kupiłem za gotówke xD
Ciekawe jak długo beda spłacac kredyt za temn pobyt.
  • Odpowiedz
@MistrzKowalski: może ma leasing z bardziej pragmatycznych względów. No ale to klasyka rodzinnych licytacji i jadu. W tym przypadku tych ludzi stać - 500 czy 1000 zł za noc to nie jest zaporowa kwota. Po prostu oni realnie uważają ten hotel za luksusowy, bo pokolenie temu może coś w tym było, a im tak zostało.

@ramirezvaca może, natomiast tak jak pisałem, nie kojarzę jakiejś powszechnej opinii, żeby nocleg w
  • Odpowiedz
jeśli ma firmę, to leasing może sobie wrzucać w koszty

@salo91: tylko to auto nie zarabia na siebie za to szrota którym jeżdzi na roboty naprawia co 2 miesiace (ostatnio pozyczał kase na naprawe od mojej żony) xD I żeby było śmieszniej ja majac firme też miałem 3 samochody w leasingu (teraz firmę prowadzi syn i też wziął dostawcze w leasing) tylko ze to były samochody nie do szpanowania tylko
  • Odpowiedz
@MistrzKowalski: no ale nie ważne czy na siebie zarabia, tylko że z perspektywy opodatkowania to dla niego korzystne.

Niemniej, to jakoś istotne w kontekście tematu, czy siara, że masz takie auto jak jakiś nieudacznik?
  • Odpowiedz