Aktywne Wpisy
aspk +154
Chciałem zakupić telefon na allegro a konkretnie iPhone 17e cena atrakcyjna ( ͡° ͜ʖ ͡°)aczkolwiek uprzedzony zawsze pytam się sprzedającego o numer imei i czy urządzenie nie zostało aby czasem zakupione u operatora gdyż często zdarza się, że blokują takie telefony po czasie za brak spłacania rat itp. Miły sprzedawca, odpowiada, że imei poda po zakupie xd kupiłem bo to allegro l(bezpiecznie/zwrócę itp) i pytam się ponownie o

FisioX +105

Fryzjerka bierze 500zl, elektryk 300zl za pieczątkę tak samo jak kominiarz. Nie wspomnę o prz3gladac pieców gazowych czy pomp ciepła xD
O "uwolnieniu" zawodu medyka to jest najgorsza #ruskapropaganda jaka ostatnio widzialem.
Uwolnisz i co? Tani debil przepisze leki, które zabija ciebie i twoja matkę. Nie no, super. W matce rosiji jest wolny. I co? Nie ma chorob i kolejek do lekarzy?
Na Syberii każdy może byc lekarzem, w Indiach są sławni "Street dentist" co młotkiem zeby wyrywają.
Do nich tez są kolejki. Każdy może!
#lekarz #lekarz100k #medycyna #pracbaza #konowalposting
@real_scoria: albo wytnie narządy rodne nie czekając na wyniki biopsji bo on wie lepiej. A nie, czekaj, to odwalił jaśnie pan profesor xD
@real_scoria: porównanie z tyłka. Tych zawodów nikt nie limituje. Jak chcesz zostać np. elektrykiem to możesz się zapisać do szkoły albo na szkolenia, zdać egzamin na uprawnienia i możesz pracować. A w wypadku lekarzy ilość miejsc jest sztucznie ograniczana.
Kominiarz który robi pieczątki a musi to być dobry kominiarz, zarobi na rękę 10-15 tys. a musi być jak wspomniałem obrotny.
10-15 tys. to już pensja dobrego pracownika fizycznego na etacie który pracuje po 220+h.
Lekarz za 15 minut kasuje 300 zł,
@real_scoria: 300 pln za 10 minut. Tutaj jest ten myk.
@lorafenus: to po ciul bierzesz takiego partacza? Ktoś cię zmusza? Ja bym nigdy nie podpisał protokołu bez rzetelnego sprawdzenia stanu.
PL to stan umyslu jest niczym Rosja, jedyne co odroznia to brak cyrylicy i dywanow na scianach.
Przeglad prawdopodobnie zrobia na nowej instalacji za jakies unijne pieniadze z dotacji zrobionej zeby nie wpasc ale indywidualni to od 20 lat wlasnie najpierw ogloszenie na stwonie urzedu gminy ze wtedy i wtedy i 50 pln sie nalezy. Papiurki in blanco wystawione.
@BoleKk87: Do lekarza, też nie chodzisz średnio co miesiąc XD Nie no ale bawi mnie to niemiłosiernie, mechanik za podłączenie do kompa czyli diagnostykę bierze 100 zł jak nie więcej, Barber po tygodniowym kursie kasuje 150-200 zł za 1,5h
Kolega nie kominiarz ale mam uprawnienia do wykonywania pomiarów elektrycznych i wiem jak to wygląda zarówno z perspektywy wykonawcy jak i klienta.
@real_scoria: a też ma możliwość bilokacji i pracy w różnych miejscach w tym samym czasie?
Dajesz mafii 50 pln i niech spadaja.