Aktywne Wpisy

Besalama +157
Od prawie 3 tygodniu chodzę na siłownię I muszę powiedzieć że baby na siłce to porażka. Sama jestem dziewczyną i ubieram się normalnie, luźne spodenki i koszulka bo moim celem na siłce jest ćwiczyć ale inne dziewczyny? Chyba myślą że są w burdelu zamiast na siłowni. I tylko się wypinają. Cringe. Chyba nie ma bardziej zboczonych osób jak baby na siłce. Zazwyczaj wtedy idę poćwiczyć w miejsce gdzie więcej jest facetów niż

Gomorakazowa +84
Pytanie do tych, co mówią, że to normalna letnia #pogoda :
Ostatnio często Warszawa, obok Reykjaviku, jest najzimniejszą europejską stolicą. Czy to jest według was lipcowa norma?
Ostatnio często Warszawa, obok Reykjaviku, jest najzimniejszą europejską stolicą. Czy to jest według was lipcowa norma?
źródło: Screenshot_20260723_141149_Weather&Radar
Pobierz

Ergo: Polak nienawidzi jak ktoś robi coś nowego czego nie widział za PRLu
Zaasfaltowany został każdy trakt i każda łącznica. To jest naturalne że jak już nie ma przejazdu polami z punktu A do B to tymi bocznymi uliczkami będą przemykały: crossy, hulajnogi, surrony i inne niezarejestrowane pojazdy służące do zabawy w lecie
Zdarzył się wypadek? Zobaczcie sobie ile ludzi umiera od poślizgnięcia się na lodzie lub po prostu od wywrócenia się na rowerze. Motorowery i hulajnogi to przy tym nic - a najczęściej to po prostu brak kasku jest przyczyną zbyt poważnych konsekwencji
Omijamy rewolucję w transporcie osobistym która mogła by realnie zmniejszyć ilość puszek w miastach bo jest praktycznie darmowa w użytkowaniu i można to chować w mieszkaniu bo waży 30kg przez chore przepisy
#euc #monocykl #hulajnogaelektryczna
źródło: obraz
PobierzTy w ogole wiesz jak niestabilna jest taka hulajnoga w porownaniu do motorynki czy roweru? Male koła + wysoko położony środek ciężkości. Byle wybój albo dziura i niedoświadczony hulajnogarz leci jak pocisk z procy.
@Hrjk: ile? śmigają między pieszymi bo zostało im to rozkazane przez władzę - w każdym normalnym kraju zachodu hulajnoga jedzie ulicą a nie chodnikiem
@Hrjk: wiem bo jeździłem dosłownie wszystkim i upalałem w terenie, hulajnoga taka z zawieszeniem jest dużo mniej wywrotna niż rower szosowy którym ostatnio zrobiłem z ekipą krótkie kółko ze średnią blisko 40km/h wg GPS a z górki 70km/h
@alteron: problem jest w tym że on i tak to zrobi, nawet jak bedzie miał legalny rower 25km/h i ucieknie. To nie argument za aktualnym prawem zmiatającym elektropojazdy chowane w mieszkaniu pod dywan
Tymczasem jazda jedynym akceptowalnym przez Polaków środkiem transportu: 6000zł na benzynę rocznie, 4000zł na ubezpieczenie, 150tys za słabego kompakta np Golf, 50-100tys za miejsce postojowe w garażu na ten samochód, 2000zł serwis coroczny, 1000zł utrzymanie miejsca czynsz itd itp. żeby później dojeżdżać 10km przez 55minut do pracy.
źródło: obraz
Pobierz@Hrjk: widziałeś kiedyś hulajnogę jadącą 70 po chodniku między pieszymi czy to tylko urojenia? Sam piszesz że hulajnogi są niestabilne i masz rację. Jak zatem mieliby jechać z taką prędkością na wyboistym chodniku z kostki? Jechałeś taką kiedyś? Na takiej nawierzchni przy 30 idzie się zabić. Fizycznie nie da się tyle rozpędzić.
70 to jeżdżą po jezdni gdzie niebezpieczeństwo stanowią wyłącznie dla siebie.
Najczęściej się to zdarza rano, bo zapieprzają do kołchozu
W sensie jest pewien problem wymagający pewnej regulacji, ale bez przesady.
Przedwczoraj jak jechałem hulajnogą po ścieżce ale taką na jezdni to dwa samochody prawie otarły się o mnie jadąc 200-300kmh. Prawie mnie zdmuchnęło. Była by ze mnie marmolada dosłownie. I to nie pierwsza taka moja sytuacja. Co ciekawe