Aktywne Wpisy
f9JXBEArQ2H4TKl +226
Mirki, trzymajcie mnie. Dworzec PKP w Gdańsku: chcesz przewinąć dziecko? Płać 4,50 zł i jeszcze biegaj, żeby szukać obsługi z kluczem.
A potem wielkie zdziwienie ekspertów, że dzietność w Polsce szoruje po dnie. Skoro kroją na kasę nawet za tak podstawową potrzebę niemowlaka w miejscu publicznym, to nie ma się co dziwić.
#gdansk #zalesie #demografia #dzietnosc #polska #patologiazmiasta #krajzdykty #
A potem wielkie zdziwienie ekspertów, że dzietność w Polsce szoruje po dnie. Skoro kroją na kasę nawet za tak podstawową potrzebę niemowlaka w miejscu publicznym, to nie ma się co dziwić.
#gdansk #zalesie #demografia #dzietnosc #polska #patologiazmiasta #krajzdykty #
źródło: 1000031330
Pobierz
Eladraan +32
#ciaza Jesteśmy po badaniach prenatalnych. Wykazały wysokie prawdopodobieństwo chorób min. zespół Downa. Nie mogę się pozbierać po tym. Staraliśmy się o to dziecko ze 3 lata. Żona jest bardzo religijna, wierząca - najpierw, że dziecko to cud, teraz liczy na to, że dziecko będzie zdrowe. Ja nie mam takiego poglądu na to - co to za "cud" skoro będzie chore? "Masz tutaj upragnione dziecko, ale żeby nie było łatwo to

#polska #lekarz #lekarski #konowalposting #lekarz100k #medycyna #zarobki #gospodarka #ekonomia #pieniadze #finanse
Ten rekordzista co pracował 340h/miesiącu? Masz problem z dodawaniem?
Nie podoba nam się że tacy ludzie jak ty będą mieli dostęp do naszych danych jak już wyciągną ( ͡° ʖ̯ ͡°)
z fartem
Mi z kolei nie podoba się, że tacy jak wy, pracują za nasze publiczne pieniądze i nie jesteśmy jako społeczeństwo w stanie rzetelnie prześledzić na co te pieniądze idą. Lekarze torpedują centralną elektroniczną rejestrację
Gdy już ciężko wyszarpać więcej w pensji trzeba chwytać się innych sposobów żeby okraść podatników
@dr_Batman
Jesteś wrzodem na tkance społeczeństwa
@sruba_m3: Jeżeli dla Ciebie to jest okradanie podatnika, to chyba faktycznie nie mamy o czym rozmawiać nawet, bo Ty pojęcia nie masz o czym Ty próbujesz rozmawiać.
Zresztą Ciebie też nikt nie trzyma, złóż się ze znajomymi, albo znajdź finansowanie na kilka milionów, kup taki sprzęt i złóż ofertę w publicznym przetargu, chociaż to jest
Ze wam nie jest wstyd...
No ale co mysleliscie? Chciwosc ma swoje granice.
Jak bedziecie tak pyskowac to w koncu peknie narod. A moze i PiS znowu nagonke zrobi. Tylko tym razem tluszcza
Zarobki to jedno ale jakby zbadać godziny pracy to sądzę, że w wielu przypadkach byłoby ciekawie
Biorą tyle, bo im dają, to nie wina lekarzy, że kierują się przede wszystkim swoim dobrem, bo każdy ma prawo stawiać siebie na pierwszym miejscu.
@dr_Batman: ego jak trump
Jak napiszesz do szpitala z dowolnego artykułu o wykaz pensji i kontraktów lekarskich to z dostępu do informacji publicznej muszą to upublicznić. I robią to. I potem się okazuje że dyrektor szpitala płaczący w mediach zarabia 800k rocznie a ich najlepszy chirurg, jeden 100k miesięcznie.