Aktywne Wpisy

Szybki_bill99 +539
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

perfumowyswir +34
#gielda
Rząd szykuje podwyżkę ryczałtu na 15%, trzeba na to fire jak najszybciej przejść, bo nas wydoją do zera
Rząd szykuje podwyżkę ryczałtu na 15%, trzeba na to fire jak najszybciej przejść, bo nas wydoją do zera

- w trybie 0 przerwa
- w trybie Y 2,8om
- w trybie D pomiędzy dwiema różnymi fazami jest 1,4om, pomiędzy ostatnią parą 2,8om
Co może być tego przyczyną? W D powinno to być 2/3 x 1,4om = 0,93om ? Gdzie znaleźć zdjęcie takiego łącznika aby upewnić się, że te zworki są prawidłowo podłączone? Łącznik jest z demontażu i służył do łączenia dwóch faz spawarki raczej w trybie 0 / 1 (ale nie jestem pewien).
Włączyłem silnik do sieci w takim stanie. W trybie Y działał prawidłowo, przełączyłem na sekundę w D i "buczał", potem znów na Y działał dobrze, zabezpieczeń nie wyzwoliło.
#pytanie #pytaniedoeksperta #elektryka #diy #majsterkowanie #dom #praca #pracbaza
źródło: 1000022426
Pobierzźródło: 1000022425
Pobierzźródło: 1000022424
Pobierz@Strigiformesman: Tak wiem. Pisałem "po skosie" to sprawdzałem miernikiem też i jest OK.
@Strigiformesman: Czyli ma być w ogóle bez zworek? W internecie widzę zdjęcia podobnych i są tam zworki. Ten wyłącznik ma trzy położenia: "zero", "gwiazda", "trójkąt" i tak ma działać.