Wpis z mikrobloga

@Fikster: tak wygląda dom Polaka zwyklaka. Każdy kto reprezentuje coś więcej i ma ambicje, aspiracje robi coś fajniejszego, większego, z rozmachem. Osobiście nie byłbym dumny z siebie mieszkając w takim domu. Byłoby mi wstyd, tak jak miałbym wsiadać do chińskiego auta czy iść za rękę z brzydką loszką. Ale każdemu wg. Potrzeb i możliwości. Takie domy też są potrzebne bo dzięki nim mój wygląda jeszcze lepiej. ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
tak wygląda dom

@Fikster: Tak wygląda dom janusza, który o architekturze wie tyle samo co o tekturze natomiast z przaśności mógłby się doktoryzować :|
  • Odpowiedz
najfajniejsze są te balkony które się buduje i wychodzi tylko po to żeby naprawić odpadające kafelki.

@kolar1: dobre też na lodówkę zapasową w zimie.
No i masz ogromne drzwi do wietrzenia chałupy. No i pranie szybko schnie.
Dla mnie balkon musi być.
  • Odpowiedz
@dafto: budowac balkon, żeby suszyć pranie i mieć zapasową lodówkę w chałupie i ją wietrzyć?? wiesz, że możesz sobie zamontować drzwi balkonowe bez balkonu?
  • Odpowiedz
budowac balkon, żeby suszyć pranie i mieć zapasową lodówkę w chałupie i ją wietrzyć?? wiesz, że możesz sobie zamontować drzwi balkonowe bez balkonu?

@kolar1: celowo pominąłeś inne zalety? No i jak zrobisz same drzwi to i tak jakąś barierkę musisz ogarnąć. Co wygląda.... średnio
  • Odpowiedz
@NiebinarnyDziadekFranek:

pokaż swój, żebyśmy wiedzieli do czego aspirować.

Projekt indywidualny. Ale poszukajcie sobie po najdroższych domach z otodom pod Big5 w kwocie powyżej 5 milionów złotych to sobie odpowiecie mniej więcej. Oczywiście mowa o nowym budownictwie a nie dworkach, kamienicach i pałacach.
  • Odpowiedz
@Fikster Dlatego ja nigdy nie mówię że wracam do domu, bo deprecjonowałoby to pojęcie tego czym jest dom. Z prawdziwego domu rodzinnego wyprowadziłem się kiedyś do właśnie takiej betonowej klitki.
  • Odpowiedz