Aktywne Wpisy

mirko_anonim +5
✨️ Dylemat moralny w relacjach - czy warto? Ⓘ
Mam dylemat moralny. Jestem 40+, rok po rozwodzie, po którym sobie chciałem trochę poszaleć, bo w sumie czemu nie. Spotykałem się przez jakiś czas z dziewczyną o połowę młodszą, bardzo atrakcyjną, i w sumie było fajnie, ona z zadupia ciekawa świata, ja z możliwościami żeby trochę go jej pokazać, układ stary jak świat. Do tej pory z chłopakami w swoim wieku miała raczej c-----e
Mam dylemat moralny. Jestem 40+, rok po rozwodzie, po którym sobie chciałem trochę poszaleć, bo w sumie czemu nie. Spotykałem się przez jakiś czas z dziewczyną o połowę młodszą, bardzo atrakcyjną, i w sumie było fajnie, ona z zadupia ciekawa świata, ja z możliwościami żeby trochę go jej pokazać, układ stary jak świat. Do tej pory z chłopakami w swoim wieku miała raczej c-----e

Zasada 2: nie graj pod emocje.
Zasada 3: nie pakuj całego depo w jedną spółkę.
Tag #gielda po 3 minutach:
"Wszędzie są jakieś zasady. Mam strategię".
Przy niewielkim kapitale imo tylko pakować w jedną, dobrą i perspektywiczną spółkę.
Dyzertyfikacje to se możesz robić jak masz setki tysięcy złotych. A nie 15 czy 20 koła.
Mając 15-20k oszczędności miesięcznie odkładasz pewnie 1.5 max 2k
To nie są kwoty którymi szalejesz. Uśredniasz w górę lub czekasz na inną,
@kwiat_pustyni626: Przy niewielkim kapitale imo tylko kupować all in kupony lotto. W końcu któryś wejdzie i zostaniesz milionerem /s
Szansę na trafienie w totka są minimalne.
Wytypować dobrą spółkę i zapakować po same jaja na 2-3 lata jest stosunkowo
@world: poważnie jest taka zasada? Nigdy nie słyszałem.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz już wiem dlaczego tracę na #gielda
@kwiat_pustyni626: LOL XDDD Pochwal się w takim razie swoją stopą zwrotu za te 2-3 lata.
Googlujemy co to jest błąd przeżywalności. Na każdego zapakowanego w Orlen przypada kilku zapakowanych w Staro Kurvisk, Dino czy Smrodivo
:)))))))))))
Jakie wskaźniki miało Dino a jakie Orlenu czy
Odkąd zacząłem zabawę w każdym roku rozliczam zyski:)
W 24 wypłaciłem sporo kasy i mniej się bawiłem bo potrzebowałem w realu. Robiłem prawo jazdy A, kupiłem osobówkę (używana oczywiście xd) poskładałem komputer i wyremontowałem pokój porządnie. Poszło na te cele z 3/4 portfela.
Od tamtego roku bawię się może "na poważniej" bo jeżdżę na ce i co miesiąc wrzucam przynajmniej 5 koła na tę zabawę.
Moja dziewczyna w 3 lata (właścicielka tego konta) zrobiła z
Moja dziewczyna robi to co ja jej każę.. W 3 lata zrobiła spokojnie z 150% tą strategia. 150 względem tego co sama wrzuciła (po około 5 stówek miesięcznie) vs obecna, dzisiejsza wartość konta.
I to jest lepszy wynik niż mój więc tym się chwale. U mnie przynajmniej kilkanascie % do kilkudziesięciu rocznie względem tego co włożyłem w danym okresie vs wartość konta.
Dlatego mam akcje xtb. Przewiduję duży krach i załamanie :)
Wniosek
Czyimś kapitałem łatwiej zarządzać
Zwłaszcza gdy jest on niewielki
2:kernel 20tys
3:zloto,us100,srebro 50tys
76tys straty
Wystarczy trzymać sie tych zasad i nie stracicie forsy