Wpis z mikrobloga

Zasada 1: nie łap spadających noży.
Zasada 2: nie graj pod emocje.
Zasada 3: nie pakuj całego depo w jedną spółkę.

Tag #gielda po 3 minutach:

"Wszędzie są jakieś zasady. Mam strategię".
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przy niewielkim kapitale imo tylko pakować w jedną, dobrą i perspektywiczną spółkę.

@kwiat_pustyni626: Przy niewielkim kapitale imo tylko kupować all in kupony lotto. W końcu któryś wejdzie i zostaniesz milionerem /s
  • Odpowiedz
Wytypować dobrą spółkę i zapakować po same jaja na 2-3 lata jest stosunkowo łatwe.

@kwiat_pustyni626: LOL XDDD Pochwal się w takim razie swoją stopą zwrotu za te 2-3 lata.

Skąd ci ludzie na tagu mają choćby na orlenach czy PZU 3-cyfrowe wyniki zwrotu?

Googlujemy co to jest błąd przeżywalności. Na każdego zapakowanego w Orlen przypada kilku zapakowanych w Staro Kurvisk, Dino czy Smrodivo
  • Odpowiedz
@ossprime:

Odkąd zacząłem zabawę w każdym roku rozliczam zyski:)
W 24 wypłaciłem sporo kasy i mniej się bawiłem bo potrzebowałem w realu. Robiłem prawo jazdy A, kupiłem osobówkę (używana oczywiście xd) poskładałem komputer i wyremontowałem pokój porządnie. Poszło na te cele z 3/4 portfela.
  • Odpowiedz
@ossprime:

Moja dziewczyna robi to co ja jej każę.. W 3 lata zrobiła spokojnie z 150% tą strategia. 150 względem tego co sama wrzuciła (po około 5 stówek miesięcznie) vs obecna, dzisiejsza wartość konta.

I to jest lepszy wynik niż mój więc tym się chwale. U mnie przynajmniej kilkanascie % do kilkudziesięciu rocznie względem tego co włożyłem w danym okresie vs wartość konta.
  • Odpowiedz