Wpis z mikrobloga

Co do wojny #allegro z #inpost powiem wam taką ciekawostkę, że od jakiegoś ~miesiąca ilość paczek z Allegro wysyłanych #pocztapolska konkretnie wzrosła xD Zawsze w większości to szły jakieś Temu, Aliexpress no i od czasu do czasu Amazon (Vinteda nie liczę bo to tak naprawdę polecone) a teraz, ciągle AllegroSmart i AllegroSmart. W tym tygodniu nawet miałem taką sytuację, że miałem więcej paczek niż poleconych. Myślałem, że mnie p-----i bo ledwo upchałem wszystko do samochodu xD Zastanawiało mnie co się zmieniło, że tak ludzie zaczęli wybierać Pocztę a tu się okazuje, że przy wyborze kuriera przez smarta losuje ci jaka firma ci paczkę przywiezie xd Jak tak dalej będzie to jeszcze o zgrozo poczta w końcu zainwestuje konkretnie w automaty paczkowe xd
#kurier #biznes

Chlebek_Pyszny - Co do wojny #allegro z #inpost powiem wam taką ciekawostkę, że od ja...

źródło: images

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Chlebek_Pyszny: u mnie procentowo to wyglada tak:
5% allegro one
5% dhl (tez obsluguja allegro one)
15% dpd (tak samo jak dhl, tez obsluguja ao)
10% poczta
5%
  • Odpowiedz
  • 0
@Chlebek_Pyszny: mam taki automat pod blokiem, nigdy więcej chyba że na 100% nie będę zwracał bo wtedy trzeba drukować formularz, naklejać na paczkę i nadać ją w... okienku zwykłej poczty.
  • Odpowiedz
  • 0
@miklo:
To akurat polityka Allegro. Etykiety nadawcze drukowana przez Allegro mają wymuszone nadanie w placówce (i to zarówno dla sprzedawcy jak i kupującego).
A co do samej etykiety to wystarczy napisać na przesyłce sam nr przesyłki. Etykiety nie trzeba drukować.
  • Odpowiedz