Aktywne Wpisy

eugeniusz_geniusz +331
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Lardor +160
źródło: 1000095229
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: 1000095229
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
- bibsy
- koszulki
- kask
- okulary
- pedały - na początek nie chcę iść od razu w spd (do moderacji: chodzi o manipulatory nożne!)
Najlepiej jakby jakość szła w parze z dobrą ceną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Najchętniej przyjmę gotowe linki, ale w ostateczności przyjmę również rekomendację co do marek/firm danych przedmiotów.
#rower #gravel
@reseted: może jeszcze kupić za ciebie? xD
Spodenki rion z elastic interface (aliexpress)
Koszulki ykywbike (aliexpress)
Kask i okulary kup takie, które Ci się będą podobały (kasku na aliexpress bym nie kupował
Ciuchy to Ali albo jak chcesz zostawić kasę w PL i mieć dobry gatunkowo ciuch to polecam Quest (a szczególnie ich końcówki serii)
@AlteredState: Dobry patent - dziękuję! Natomiast odnośnie ciuchów ogólnie, to najbardziej się obawiam o bibsy i dobór właściwej pieluchy, bo siodełko nie ma żadnej wyściółki, a że nigdy nie jeździłem z wkładką, to też nie wiem jaką wybrać czy na co w ogóle zwrócić uwagę w tej kwestii
bibsy - tanio spexcel , drozej van rysel, drogawo assos
koszulki - ykywbike, van rysel, spexcel
kask - van rysel rcr lub rcf, ewentualnie cos z hjc
okulary - van rysel ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ogolnie z "europejskich" marek ciezko znalezc cos z lepszym stosunkiem cena/jakosc
Wybór bibsow to nic w porównaniu do wyboru wygodnego siodełka ;)
@AlteredState: A to nie jest tak, że jak masz wkładkę, to wtedy siodełko już nie ma takiego znaczenia?
No ja j---e! (╯°□°)╯︵ ┻━┻ XD
Wrócę do pedalow - jak dorośli ludzie mogą się bać pedalow XD jak się wywalisz, to się wywalisz. Przecież to nie jest rocket science. Skąd się w ogóle wziął strach przed spd? Ciężko mi ogarnąć jak można bać się tak prozaicznych rzeczy
@pp93 Naiwnie liczyłem, że to, które przyszło z szosą będzie spoko, bo i tak będę miał wkładkę - cały misterny plan w p---u ( ͡° ʖ̯ ͡°) W takim razie, jak dobrać właściwe siodełko i znowu, jakiej firmy? Czy w ogóle da się je dobrać poprawnie na zasadzie pomiarów? Czy koniec końców i tak rozbija się
Co do firmy siodełka to ja mam np podróbkę selle Italia slr z ali, ale wiedziałem mniej więcej jaką szerokość siodła potrzebuję. Sporo ludzi poleca ryet 3d (również z ali)
Rozstaw kości kulszowych możesz zmierzyć domowymi sposobami.
@palomin_o: Z jednej strony lubię robić zakupy przez Internet, bo mam tyle czasu ile chce na zastanowienie się czy coś mi pasuje czy nie, ale z drugiej strony na miejscu mogę przemacać i sprawdzić czy mi coś podoba czy nie, także dobra myśl, dzięki!
@reseted: Aliexpress będzie sporo tańsze i ma naprawdę fajne jakościowo ciuchy. Ykywbike, Rion, Spexcel, Darevie to sprawdzone marki. WAŻNE: przy każdej ofercie sprawdzaj tabelę rozmiarów, a w razie wątpliwości bierz rozmiar większe.
Części do roweru i akcesoria często kupuję na BikeInn. Szczególnie dętki i opony, ale musisz policzyć czy z przesyłką się opłaca. Ja czasem zbieram większe zamówienie i wtedy
@reseted: Kup "noski". Ja wiem, że siara czy coś tam, ale to 20 zł vs 500+ za spd i buty :) A tak jeździsz w czym chcesz i efekt praktycznie ten sam. Też miałem wątpliwości co do przypinania się do roweru, spróbowałem półśrodka i z nim zostałem, nie widzę sensu dalszych apgrejdów - ale do gołych platform już na pewno nie