Wpis z mikrobloga

Cześć

Mirki i Mirabelki z #wykopomaga i #pomagajzwykopem.

Piszę z nowo założonego konta, bo zależy mi na nagłośnieniu sprawy. Od dzieciństwa choruję na #cukrzyca typu 1. Przez chorobę mam ciężkie powikłania neurologiczne oraz nagłe utraty przytomności. Moim największym celem jest zakup oraz utrzymanie aktywnej pompy insulinowej, która pozwoli mi bezpiecznie żyć każdego dnia. Koszty leków, sensorów, prywatnych wizyt i specjalistycznej diety całkowicie mnie przerosły. Dodatkowo mam na głowie komornika, który zajął moje prywatne konto bankowe wszystko przez wielka firmę franczyzową Dolci sapori przez któa straciłem wszytsko całe życie łącznie z dachem nad głową – dlatego zwykłe zbiórki internetowe mi zablokowali, bo komornik od razu zabrałby te pieniądze. Na szczęście jestem oficjalnym podopiecznym Fundacji Avalon. Pieniądze na moim subkoncie w fundacji są w 100% bezpieczne od komornika. Czekam obecnie na aktywację mojego profilu internetowego (mail już do nich poszedł), ale mam już gotowe oficjalne ulotki.

Wrzucam zdjęcie mojej oficjalnej ulotki z Fundacji Avalon jako pełny dowód. Dane do wpłat: KRS: 0000270809, Cel szczegółowy: Jamróz, 22243.Będę ogromnie wdzięczny za każdego plusa dla zasięgu lub symboliczną wpłatę bezpośrednio na konto fundacji. Dziękuję Wam z całego serca! #cukrzycatypu1 #zdrowie #medycyna #pomoc
ppPawel-Jamro - Cześć 

Mirki i Mirabelki z #wykopomaga i #pomagajzwykopem.

Piszę z ...

źródło: IMG_6467

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ppPawel-Jamro: sranie w banię, jak cię zdiagnozowali to już mogłeś się zapisać do diabetologa i miałbyś regularne wizyty co kilka miesięcy po recepty jak każdy cukrzyk, nikt się inaczej nie leczy bo nie szłoby wyrobić na leki
  • Odpowiedz
@Pangia: Dla osoby zdrowej wszystko jest czarno-białe. Świat tak nie działa, trzeba w rzeczywistości się obrócić i pełną historię poznać. Recepty nie są darmowe ani inne rzeczy związane z leczeniem. Nawet z NFZ, który nie działa, nie idzie wyrobić z lekami. Jednak ten twój skrawek "wiedzy" nie do końca opiera się na faktach ani prawdzie.Myślisz, że cukrzyca typu 1 z ciężkimi powikłaniami neurologicznymi to tylko pójście po receptę raz na
  • Odpowiedz
założenie do tego nowego konta, czytaj "bycie zielonką" to chyba najgłupszy pomysł w tym wszystkim.

@fizzly:no cóż, piszesz wszędzie, gdzie się da. Walczę o przetrwanie, a nie o status konta na portalu. Pisałem już wszędzie, prosiłem o pomoc i walczyłem w urzędach. Doszło do sytuacji, gdzie zostałem kompletnie bez insuliny, a MOPS odmówił mi pomocy w jej wykupieniu – to długa i upokarzająca historia.Nowe konto założyłem tylko po to, żeby
  • Odpowiedz
Kup używaną pompę medtronik i przekaźnik do niej, całkowity koszt to 2k PLN maks. Modele:
- 512/712 (any firmware version)
- 515/715 (any firmware version)
- 522/722 (any firmware version)
- 523/723 (firmware 2.4A or lower)
- 554/754 EU release (firmware 2.6A or lower)
  • Odpowiedz
Jeszcze dla jasności. Różnica pen:
pętla jest jak przeskok z starego i leciwego laptopa biznesowego na peceta sprzed 2-3 lat z dedykowanym rtxem serii 4000, ale przeskok z wspomnianej DIY pętli na te nowoczesne jest bardziej jak przesiadka z rtx serii 4000 na 5000 i dla mnie NIEWIELKA różnica jakości leczenia nie usprawiedliwia obrzydliwie wysokich kosztów zakupu i utrzymania
  • Odpowiedz