Wpis z mikrobloga

Jak byłem biedny i mi się nie powodziło w życie to co bym wtedy nie robił zawszzenosiafalem biedne rezultaty i niepowodzenia, pnionszkow brakowało mocno no to pojechałem na truskawki do UK tak jak się w tamtych czasach jeździło, tylko że załatwiała mi to moja stara i oczywiście samo g---o z tego wyszło, tak naprawdę straciłem najdłuższe wakacje pomaturalne przedstudiowe bo pojechałem tuż po zakończeniu szkoły i siedziałem aż do końca lipca więc to będzie chyba 3 miesiące i se myślicie ale fajnie pewnie dużo se zarobiłeś otóż nie bo k---a pracy tam nie było wcale, 3 tygodnie zapoerdalania jakoś na przełomie czerwca i lipca a reszta totalnie nic, zero, siedziałem w tym j-----m baraku we 4 z jakimś durnym Polaczkiem w śeednim wieku Słowakiem i kimś tam jeszcze, żadnego zajęcia i finalnie z tych trzech miesięcy wyszło mi tyle samo ile bym pracował w maku w Polsce.... Tak zawsze było jak mamusia coś załatwiała, a wszyscy moi znajomi się obłowili za granicą
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Soothsayer: Ja byłem raz na truskawkach, zarobiłem z 16zł i byłem zmęczony jak c--j pudziana. Jeździłem też na ogórki, gdzie o dziwo płacili za godzinę, ale nie pamiętam ile. Wydaję mi się, że 20zł za godzinę w polu. Był tam taki ukrainiec co zbierał mega szybko i nie rozumiałem tego skoro za godzine płacili i potem w latrynie też siedziałem długo, ale potem było bardzo długo deszczu i już mi
  • Odpowiedz
dobra, jednak przesadziłem, niemożliwe, że 20zł/h, raczej 10zł/h bo to było z 11-12 lat temu

Ale chyba najbardziej s-------a robota to była w kebabie jako kierowca - czyli właściwie byłem wszystkim. Bo dziewczyny jak wychodziły jarać to ja kręciłem placki i potem wracały tymi nieumytymi łapami robił dalej, a warzywa były magazynowane luzem przy pracowniczym kibelku
  • Odpowiedz
@Soothsayer: ja raz pojechałem zbierać gruszki i jabłka do Belgii. Jeszcze gruszki to było spoko zbierać, bo trzeba było wszystkie jak leci. Ale zrywane jabłka musiały być dojrzałe. Ja miałem z tym problem bo nie widzę wszystkich kolorów xD I się zdarzało że dostałem o------l.
  • Odpowiedz