Wpis z mikrobloga

Chciałbym wyrazić swoje niezadowolenie w związku z rasizmem i dyskryminacją w najlepszej i najbardziej prestiżowej lidze koszykówki świata jaką jest NBA. Nie oglądam, ale ostatnio moją uwagę przykuł artykuł o wypowiedzi Pana Charlesa Barkleya o ostatnim meczu finałowym pomiędzy San Antonio Spurs a New York Knicks. Powiedział on, że "widzieliśmy najgłupszą drużynę koszykarską w historii cywilizacji" po tym jak ci pierwsi roztrwonili 29 punktową przewagę i ostatecznie przegrali czwarty mecz, ci drudzy prowadzą 3-1 i wystarczy im już tylko jedno zwycięstwo do zdobycia mistrzowskiego tytułu.

Wracam jednak do sedna, porównałem sobie składy obu drużyn i uwaga. San Antonio Spurs: 15 ciemnoskórych i 3 bladych. New York Knicks 17 ciemnoskórych i 1 blady. Bardzo dobrze, jasnym się należy za stare czasy, niech grzeją dalej ławki jako rezerwowi - jako jeden z nich mogę sobie pozwolić na taką wypowiedź bez bycia oskrażonym o cokolwiek. Tylko dlaczego tam nie ma ani jednego Azjoamerykanina? Gdzie podziały się różnorodność, włączenie i równość, parytety? Skąd bierze się taka dyskrminacja osób o miodowym kolorze skóry w USA?

#zalesie #sport #nba #usa #neuropa #bekazlewactwa
FiodorBadass - Chciałbym wyrazić swoje niezadowolenie w związku z rasizmem i dyskrymi...

źródło: dec3936326a64b59915bc31949a90eb01427

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach