Tygodniowe wyplaty to jednak swietna rzecz jest, W Uk np czyli jednej z stolic finansowych swiata to rozumieja i mozna co tydzien dokupywac cos na gieldzie! A nie czekac na ten jeden dzien w miesiacu jak przyjdzie przelew, Dzieki temu szybciej i mocniej kapital moze pracowac. Ja 3 tygodniowe wplywy na konto reinwestuje a ostatni przelew zostawiam se na oplaty, i konto jest puste po oplaceniu rachunkow wiec nic nie lezy i sie nie marnuje, Polska gospodarka tez powinna taki system wprowadzic,
@adamsowaanon: w Polsce nie ma kultury inwestycyjnej. Najważniejsze, żeby była zdolność kredytowa pod kolejną hipotekę na kurnik inwestycyjny a.k.a. betonowe złoto
możesz też po prostu nie wydawać wszystkiego na raz i czekać do pierwszego. Wiem, odważna teza
@Frogi: Ale po co mam KISIC pieniadze na koncie skoro naliczanie odsetek jest codziennie na glopim xtb na wolnych srodkach, A na inwestycjach mozesz tez juz co miesiac przez 3 tygodnie dluzej dzialac procent skladany, x 30 lat to jest kupa szmalu ktora sie marnuje,
@adamsowaanon: w UK tygodniowe wypłaty mają zazwyczaj w śmieciowych pracach na godzinówkach typu restauracje i sprzątanie, czyli ci którzy o inwestowaniu raczej za wiele nie myślą, bo nie mają za co. Praktycznie każdy na etacie ma płacone co miesiąc.
@PodniebnyMurzyn: czujesz częściej wpływ to i masz motywację. Moim zdaniem powinny być jeszcze płacone te tygodniówki z góry, bo niby z jakiej racji robol ma za darmo kredytować kapitalistę na tydzień do przodu
w UK tygodniowe wypłaty mają zazwyczaj w śmieciowych pracach na godzinówkach typu restauracje i sprzątanie, czyli ci którzy o inwestowaniu raczej za wiele nie myślą, bo nie mają za co. Praktycznie każdy na etacie ma płacone co miesiąc.
@jacas: Na limited company, czyli kilka MILIONOW podwykonawcow w uk ma placone co tydzien faktury, a to sa specjalisci, robole, caly przekroj branz,
@Frogi: jak wcześniej trafi to statystycznie kupisz więcej, bo ceny średnio idą w górę. Poza tym ponosisz też ryzyko, np. że kapitalista zbankrutuje albo umrzesz ostatniego dnia przed wypłatą i nawet nie zobaczysz pieniędzy za cały miesiąc mimo że robotę zrobiłeś
@adamsowaanon: Ale wiesz że ludzie dojrzali potrafią zarządzać swoimi finansami i mogą rozdysponować przelewy na 4 tygodnie? Albo ni kupować wszystkiego od razu? Xd
e wiesz że ludzie dojrzali potrafią zarządzać swoimi finansami i mogą rozdysponować przelewy na 4 tygodnie?
@vladi_putin: Ale ja nie mam problemu z tym ze mi brakuje do dnia wyplaty XD Tygodniowy system sprawia ze dostajesz kase szybciej a nie prawie po miesiacu, Wiec nie jestes tak stratny na tym jak to reinwestujesz sobie i % skladany dziala ci na korzysc, mocniej,
a dlaczego człowiek dojrzały i świadomy ma się godzić na darmowy kredyt dla kapitalisty za cały miesiąc z góry?
@ricco7: Dokladnie, zalozmy ze kapitalista wlasciciel kolchozu dostaje co tydzien fakture od klientow a kolchoznikom placi raz na miesiac, Wiec ma 3 tygodnie DARMOWEJ nie swojej kapuchy na koncie i mu sie od tego odsetki naliczaja na zwyklym nawet koncie oszczednosciowym, RYPIE kolchoznikow az milo trzymajac te 3 tygodnie co miesiac
@adamsowaanon: no to zakładam, że w Polsce robol też wystawi sobie fakturę kiedy chce. Nie zmienia to faktu, że zdecydowana większość ma płacone miesięcznie, według Gemini około 3/4 ludzi w tym praktycznie każdy na etacie. Piszesz o stolicy finansowej, a w Londynie praktycznie każdy kogo stać żeby inwestować pracuje w korpo i ma wypłatę na koniec miesiąca.
@vladi_putin: Przy 4% dziennie naliczanych odsetkach na zwyklym xtb wolne srodki i wplatach £700 tygodniowo lub £2800 raz w miesiacu po 10 latach masz STRATY £34.000 z samego % skladanego!!!
A nie czekac na ten jeden dzien w miesiacu jak przyjdzie przelew,
Dzieki temu szybciej i mocniej kapital moze pracowac.
Ja 3 tygodniowe wplywy na konto reinwestuje a ostatni przelew zostawiam se na oplaty, i konto jest puste po oplaceniu rachunkow wiec nic nie lezy i sie nie marnuje,
Polska gospodarka tez powinna taki system wprowadzic,
#gielda #uk #emigracja #pieniadze #inwestycje #zarabianie #takaprawda #przemyslenia
@Frogi: Ale po co mam KISIC pieniadze na koncie skoro naliczanie odsetek jest codziennie na glopim xtb na wolnych srodkach,
A na inwestycjach mozesz tez juz co miesiac przez 3 tygodnie dluzej dzialac procent skladany,
x 30 lat to jest kupa szmalu ktora sie marnuje,
@Frogi: % skladany GESCIEJ dziala, efekt skalii sie tworzy,
@jacas: Na limited company, czyli kilka MILIONOW podwykonawcow w uk ma placone co tydzien faktury,
a to sa specjalisci, robole, caly przekroj branz,
@vladi_putin: Ale ja nie mam problemu z tym ze mi brakuje do dnia wyplaty XD
Tygodniowy system sprawia ze dostajesz kase szybciej a nie prawie po miesiacu,
Wiec nie jestes tak stratny na tym jak to reinwestujesz sobie i % skladany dziala ci na korzysc, mocniej,
@ricco7: Dokladnie, zalozmy ze kapitalista wlasciciel kolchozu dostaje co tydzien fakture od klientow a kolchoznikom placi raz na miesiac,
Wiec ma 3 tygodnie DARMOWEJ nie swojej kapuchy na koncie i mu sie od tego odsetki naliczaja na zwyklym nawet koncie oszczednosciowym,
RYPIE kolchoznikow az milo trzymajac te 3 tygodnie co miesiac
źródło: IMG_7852
PobierzMimo wszystko 5 milionow ludzi wlasnie moze zarabiac lepiej na % skladanym,
W polsce jest to zdecydowanie mniej
źródło: kasa
PobierzKomentarz usunięty przez autora