Aktywne Wpisy

Notakaprawda +130
#chwalesie #alkoholizm
Dzisiaj mija dokładnie rok jak przestałem pić. Rok temu o tej godzinie myślałem że umieram, miałem zimne poty, nic nie mogłem zjeść, waliłem 10 dzień z rzędu. Aż wylądowałem w cudownym ośrodku. 6 lat wszywek nie pomogło, 5 tygodni terapii - owszem.
Gdyby ktoś szukał pomocy dla siebie - napiszcie priv, dam namiar.
Dzisiaj mija dokładnie rok jak przestałem pić. Rok temu o tej godzinie myślałem że umieram, miałem zimne poty, nic nie mogłem zjeść, waliłem 10 dzień z rzędu. Aż wylądowałem w cudownym ośrodku. 6 lat wszywek nie pomogło, 5 tygodni terapii - owszem.
Gdyby ktoś szukał pomocy dla siebie - napiszcie priv, dam namiar.
źródło: 1000034096
Pobierz
JerryManson +377
Wyobraźcie sobie, ze ci ludzie posiadają jakiekolwiek prawa wyborcze xD
źródło: 1000022279
Pobierz

A moim zdaniem szeregówka ma szereg zalet:
-brak sąsiadów nad głową i pod podłogą;
-własny ogródek do grillowania, opalania się, postawienia basenu, zabawy w dziećmi, posadzenia pomidorków itd.;
-garaż i podjazd: zawsze jest gdzie zaparkować, można sobie umyć, posprzątać samochód, wnieść zakupy spod samych drzwi do domu;
-nie masz czynszu i masz tańsze ogrzewanie niż w domu jednorodzinnym, bo z 2 stron są sąsiedzi;
-potrzebujesz mniejszej działki, więc jest tańsza i łatwiej o dobrą lokalizację.
#nieruchomosci #architektura
źródło: 18211
PobierzWolę mieć mieszkanie 80m2 niż szereg 80m2, bo przynajmniej w mieszkaniu jest to na jednym piętrze i masz optycznie więcej miejsca.
Wady domu to to, że sam musisz go naprawiać, wady mieszkania to to, że nie masz prywatności jak w domu wolnostojącym. Proste.
@
Jaki dom wolnostojący dasz radę zbudować na działce 120-150, nawet 200 m2? Pomijając, że prawdopodobnie i tak nie dostaniesz zgody albo WZ poniżej jakiejś powierzchni
-brak sąsiadów nad głową i pod podłogą;
∆ to tylko na tej wizualizacji wygląda na brak sąsiadów. W praktyce masz ich dookoła i ciągle coś słyszysz że się dzieje dookoła
-własny ogródek do grillowania, opalania się, postawienia basenu, zabawy w dziećmi, posadzenia
Widziałem, mieszkałem. 100 razy lepiej niż w mieszkaniu
Z resztą ten komentarz co miał 1000 plusów odnosił się do szeregówki gdzie miałeś sąsiada na górze
W takim razie ciesz się życiem i nie przejmuj zdaniem i preferencjami innych.
Odnośnie mojego ogrzewania to nie zwraca mi się kilkadziesiąt tysięcy wyłożone w PV i PC, bo od początku sam to tanio ogarnąłem i już na początku wyszło taniej niż gaz.
Patrzysz na ściany zewnętrzne, że nie hula mróz, tymczasem nowe budownictwo jest tak ciepło budowane, że praktycznie
W efekcie jest ciasno, głośno i nieprzemyślanie.
@Yuri_Yslin: ...ale kto robi dobrze?
źródło: image
PobierzTak czy inaczej postawisz na niej 10 segmentów zamiast 2 domów. Nie jestem pewien, czy dostaniesz gdzieś zgodę na budowę wolnostojącego na 4-5
@Zakrentas: Bo mówią to ci co mieszkają z rodzicami. Mieszkałem całe życie w szeregu a teraz w bliźniaku i jest tak jak piszesz. Póki co wad nie mam, bo sąsiada nie słyszałem od roku (jedną imprezę mocniejszą zrobił)
@Ciecierere: Dla mnie tutaj przebiega jedna z głównych osi podziału pomiędzy swój dom czy czynszowe. Z jednej strony moj Tata czy ja, ktorzy jestesmy w stanie w dodatku z przyjemnoscia, zrobic wiekszosc rzeczy sami. Z drugiej strony moj wujek, ktory
@nie_umiem_inwestowac: Co? Płacisz troszeczkę więcej niż za mieszkanie a dwa razy mniej niż za dom.
@magda_em: Tak, ale wolnostojący to bez miliona nie podchodź. A szereg kupisz za 600k
Mam mieszkanie w cenie szeregu, tylko że szereg jest na wypizdowie małym, a mieszkanie mam w centrum praktycznie.
W promieniu 300-400 metrów mam żłobki, przedszkola, szkołę podstawową, średnią, biedre, kilka piekarnii w tym jedną zajebista, warzywniaki, mięsne, sklepy z artykułami metalowymi, z armaturą, z częściami do aut i lokale