Wpis z mikrobloga

nie warto

@FullXD: ja to widze aktualnie 70:30 wchodzic vs nie wchodzic

jest duza asymetria informacji, wiem k---a odkrylem ameryka. ja sklaniam sie zeby troche kupic pod jakies przyszle zdarzenie typu misja na ksiezyc soon, fuzja z Tesla, budowa nowego miasta kolo Dubaju, armia robotow zabojcow, przechwytywanie rakiet balistycznych przez starlinka czy cos w ten futurystyczny desen w stylu muska.

ale jak ktos mocno stapa po ziemi to coca cola,
  • Odpowiedz
@FullXD: Moim zdaniem 50:50 - raczej warto zaczekać parę tygodni po IPO ponieważ instytucje będą czerpać zyski na hype. W te akcje raczej będą inwestować wszyscy, coś w rodzaju zabezpieczenia na emeryturę, więc ceny pewnie będą oderwane od realnych zysków firmy.
  • Odpowiedz
@FullXD: Zależy jaki horyzont czasowy przewidujesz. Ja osobiście widzę to tak, jeśli chcesz kupić na krótką spekulacje może ma to sens teraz, ale jeśli na Buffetowe forever to myślę że lepszy termin to czas, kiedy skończy się lock up period i insiderzy będą mogli sprzedać akcje. Moim zdaniem przy tak kosmicznej wycenie będzie duża wyprzedaż i korekta zakończona boczniakiem, wtedy po paru raportach będzie to miało jakikolwiek sens skupować na
  • Odpowiedz