Wpis z mikrobloga

Tu macie mały przykład jak działa Fable od antropika

Dobry pomysł — i mam dobrą wiadomość: kolumna notes w tabeli mg oraz obsługa jej zapisu w PUT już istnieją w backendzie (przewidziałem ją w migracji 024)

Pominę już szybkość działania i precyzję, faktycznie jest to krok milowy.
Nie mówiąc o tym jak bardzo rozumie co się do niego pisze.
Zrobiłem dla testu nową templatkę na stronę i napisałem mu by dodał do niej fajne rzeczy.
Nie dość że faktycznie dodał subtelne ładne rzeczy, to jeszcze zależało mu by to szybko chodziło i nie obciążało dodatkowo strony.
Widać, że chyba pozbierali wszystkie te skille itp i wrzucili już do gotowego modelu.

Teraz czekam na ruchy openajaja.

#programista15k #kodowanie #programowanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wydaje mi się, że jest taniej niż na opusie

@mrocznegacie: To ciekawe, bo wszędzie widzę informacje, że jest bardzo kosztowny, a w dodatku ma masę ograniczeń (np. security, które przełącza z automatu na opusa)
  • Odpowiedz
@mrocznegacie: On ma odgórne blokady, nie jest to kwestia cli / api / copilot. Ale pomijając to to z większości źródeł widzę, że zużycie tokenów jest minimum x2 względem opusa, a czasami potrafi zjeść pół limitu jednym promptem. To wynika pewnie właśnie z tego, że nie tyle sam model jest dużo lepszy co ma dużo więcej pętli, które weryfikują same siebie i dlatego takie zużycie.
  • Odpowiedz
  • 0
@czwartafaza: działałem już na projekcie gdzie miałem i meme i inne rzeczy, więc może dlatego wydawało mi się, że mniej zużył bo na opusie to limity szybko się kończyły a tu jeszcze zostało. Jedno jest pewne, działa sprawnie i szybko i w punkt.
  • Odpowiedz