Wpis z mikrobloga

@fraciu: na tyle na ile miałem styczność z kolejami wielkopolskimi to trzymali poziom. Kolejami dolnośląskimi nie jeździłem ale ich skład wyglada całkiem dobrze, tylko słyszałem ze organizacyjnie u nich kiepsko.
  • Odpowiedz
@djtartini1: generalnie jakość usług w Niemczech spada albo stoi w miejscu od jakiś 15 lat bo przespali cyfryzacje i nic nie modernizowali , to samo z ich autami w elektryki i hybrydy poszli za późno jak już wszyscy inni klepali je od 10 lat
  • Odpowiedz
  • 3
@CrytekPL: To samo mają Czesi, tylko gospodarka mniejsza i bardziej to widać. Nieufność do nowych rzeczy i przesadne przywiązanie do stosowanych od lat rozwiązań sprawia, że gospodarka przespała pewne rzeczy.
  • Odpowiedz
  • 1
PKP to główne miasta a db dojeżdżałem wszędzie. Taka trochę różnica.

@fraciu: Tak, tylko DB budowało te tory kilka dekad temu, zaś spadek usług nastąpił jedną dekadę temu. Tory dopiero teraz budujemy nowe po komunie, ale jakość usług PKP ma wyższą.
  • Odpowiedz
  • 2
@djtartini1: nie wiem jak teraz więc się nie wypowiadam. Co to torów to za PRL był właśnie dużo stacji itp. więc wszystko istniało tylko zostało likwidowane.

Powiem ci tak, w Niemczech z powiatowego miałem bis na db o potem na całe Niemcy. W Polsce to mrzonka nawet dziś. Nikt nie myśli jak ktoś ma na te PKP dojechać.
  • Odpowiedz
@alaskan_pipeline: KD mega trzymają poziom. Ogólnie ilość rewitalizowanych linii na Dolnym Śląsku mega powala. KS też próbuje trzymać poziom. Niestety zaś tam, gdzie jest polregio to eh....
  • Odpowiedz