Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +104
Właśnie jadę busem do Truckee gdzie wejdę ponownie na szlak. Trochę odpocząłem w tym Sacramento ale miasto mi się nie podobało . Ilość bezdomnych, obłąkanych i nieporadnych ludzi jest przerażająca . Nie czułem się tam zbyt komfortowo . Większość czasu spędziłem w hotelu nic nie robiąc no i byłem pobiegać sobie też. Zmieniło to też moje nastawienie do dużych miast i w zasadzie nie chce ich już odwiedzać .Osiągnęłam cel chęci powrotu
źródło: image_picker_C80F870C-E845-4B6B-9CA3-F4F085B1386C-74432-0000063978E23B11
Pobierz
Nighthuntero +68
źródło: 1000028654
Pobierz

Mam poczucie, że brakuje mi trochę biznesowego słownictwa oraz ogólnie częstszego używania języka. Docelowo chciałbym zmierzać w kierunku C1. Jak pojadę gdzieś za granicę, to zwykle po jednym dniu zaczynam dobrze nawijać, ale z pewnością chciałbym rozwinąć zakres słownictwa i czuć się w komunikacji jeszcze pewniej. Oglądanie filmów po angielsku? Spoko, ale no brakuje mi trochę tego słownictwa i mam wrażenie że zamiast skupiać się na obrazie i mowie aktorów, mój wzrok jest częsciej skierowany na napisy.
Czy macie do polecenia jakieś dobre kursy, może z naciskiem na IT? Może być zdalnie, ale kurs hybrydowy w Krakowie również byłby w orbicie moich zainteresowań. Z góry dzięki za polecajki ;)
Chętnie dowiedziałbym się też, jak Wy pokierowaliście swoją dalszą naukę będąc w podobnym punkcie co ja
#kariera #it #programista15k #krakow #nauka #angielski
A napisy w filmach musisz wyłączyć, nawet jeśli są po angielsku. A jeśli są po polsku, to zmień na angielskie, a po jakimś czasie dopiero
Komentarz usunięty przez moderatora