Za te pieniądze na spokojnie kupujecie Audi A4, BMW 3 a nawet i 5 widziałem, Merca klasy C - wszystko podobne roczniki.
Nie wiem kto ma pomysł dać 70k+ za 10 letnią mazdę, która niczym się nie wyróżnia. Miałem ją na Weekend - za 40k bym powiedział, że zajebiste auto 2.0 165 KM naprawdę spoko silniczek - mało pali, ładnie się odpycha, nie ma e------------i bo normy spełnia stopniem sprężania, więc spoko, ale no nie 70k XD
@Shaun_x_Boswell: rynek samochodowy na całym świecie to patola, niestety, branży motoryzacyjnej odkleiło się i to grubo i myślą, że stara mazda albo volvo będą na wartości z czasem zyskiwać, bo dalej żyją czasami covida, gdzie był mały nakład części. Całe szczęście rynek europejski ostatnio walczy z chińskim cenami, więc mają ostatni wake up call
@Shaun_x_Boswell: Kupujesz Mazdę, patrzysz tylko czy konserwacja jest OK. Później eksploatacja Mazdy: raz na jakiś czas możesz olej wymienić jak Ci się chce, ale jak tego nie zrobisz to i tak będzie OK. ( ͡°͜ʖ͡°)
Eksploatacja używanego Mercedesa. Wymiana oleju najlepiej co 8 000 km. Na start jak kupisz z przebiegiem powyżej 100 000 trzeba wymienić rozrząd za 10 000zł. Wymiana oleju w skrzyni
Kupujesz Mazdę, patrzysz tylko czy konserwacja jest OK. Później eksploatacja Mazdy: raz na jakiś czas możesz olej wymienić jak Ci się chce, ale jak tego nie zrobisz to i tak będzie OK. (
@ziomus13: chyba nie do końca znasz realia. Mazdy nie sa jakos super bezawaryjne. Jest jedynie mniej ulepow na rynku wzgledem swietej trojcy.
chyba nie do końca znasz realia. Mazdy nie sa jakos super bezawaryjne
@SpokojnyPan: to jakie są realia? Wielu znajomych ma mazdy ostatnich generacji i absolutnie nic się z tymi autami nie dzieje, same wymiany eksploatacyjne.
@Shaun_x_Boswell: właśnie dlatego kupiłem w tym roku nową mazdę 3, silnik 2.0l , obsługa w środku prawie pełny manual i bardzo niewielka utrata wartości, jak widać. A dokładnie to kupiełem ją bo wygląda zajebiście, ponadczasowo, jak żadne inne auto, szczególnie współczesnie pudełka z setką bajerów w typie odzieży Cipo&Baxx ( ͡°͜ʖ͡°) audi a3, te wszystkie cupry, toyoty itd itp, bez podjazdu do mazdy 3
Kupujesz Mazdę, patrzysz tylko czy konserwacja jest OK. (...) raz na jakiś czas możesz olej wymienić jak Ci się chce, ale jak tego nie zrobisz to i tak będzie OK.
@ziomus13: Kumpel ma CX-5. Co prawda zostawił 20% mniej u mechanika niż ja z moją trzy lata starszą Alfą Romeo, ale ja robiłem 2x więcej kilometrów. Zresztą hybrydowa Toyota z 2021 też mnie kosztuje podobnie. Tylko tu najwięcej kosztują same
@Shaun_x_Boswell: to teraz z perspektywy kogos kto czesto zmienia auta, aktualnie mam wlasnie mazde 3 2015 rok za 51k z przebiegiem 80kkm od 1szego wlasciciela. Auto totalnie bezobslugowe, tylko eksploatacja i sprawdzanie podwozia (tutaj zdrowe), auto ma fajne wyposazenie bo najwyzsze jakie wtedy bylo, do tego trafil sie wlasciciel dbajacy o lakier, cermika i nie mycie na szczotkach. Honda i Mazda czy Suzuki, będą trzymać cenę, mają swoich zwolenników którzy
Rynek samochodów jest patologiczny.
Za te pieniądze na spokojnie kupujecie Audi A4, BMW 3 a nawet i 5 widziałem, Merca klasy C - wszystko podobne roczniki.
Nie wiem kto ma pomysł dać 70k+ za 10 letnią mazdę, która niczym się nie wyróżnia. Miałem ją na Weekend - za 40k bym powiedział, że zajebiste auto 2.0 165 KM naprawdę spoko silniczek - mało pali, ładnie się odpycha, nie ma e------------i bo normy spełnia stopniem sprężania, więc spoko, ale no nie 70k XD
#samochody #motoryzacja #boldupy #mazda
źródło: image
Pobierz@Shaun_x_Boswell: to teraz sobie odpowiedz na pytanie, dlaczego jeden model traci na wartości szybko, a drugi utrzymuje wartość przez lata ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@goferek: tanie auto marki "premium", machający_papież.jpg
Eksploatacja używanego Mercedesa. Wymiana oleju najlepiej co 8 000 km. Na start jak kupisz z przebiegiem powyżej 100 000 trzeba wymienić rozrząd za 10 000zł. Wymiana oleju w skrzyni
@ziomus13: chyba nie do końca znasz realia. Mazdy nie sa jakos super bezawaryjne. Jest jedynie mniej ulepow na rynku wzgledem swietej trojcy.
@SpokojnyPan: to jakie są realia? Wielu znajomych ma mazdy ostatnich generacji i absolutnie nic się z tymi autami nie dzieje, same wymiany eksploatacyjne.
audi a3, te wszystkie cupry, toyoty itd itp, bez podjazdu do mazdy 3
Komentarz usunięty przez autora
@ziomus13: Kumpel ma CX-5. Co prawda zostawił 20% mniej u mechanika niż ja z moją trzy lata starszą Alfą Romeo, ale ja robiłem 2x więcej kilometrów.
Zresztą hybrydowa Toyota z 2021 też mnie kosztuje podobnie. Tylko tu najwięcej kosztują same
@Shaun_x_Boswell: Piszesz coś takiego, a potem wymieniasz niemieckie szroty, które też się niczym nie wyróżniają xDD