Aktywne Wpisy

mocarnyknur +233
źródło: 1000043665
PobierzPora na zimny prysznic.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
źródło: dramat_it_
Pobierz

Wyrażasz smutek, więc mam nadzieję że to wszystko jeszcze przed tobą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@heniek_8: co masz na myśli przez "podważanie ich pozycji" w sytuacji gdy starzy są biedakami na dnie, jaką pozycję? O tym że musisz wyjść z biedy wiesz jeszcze przed pójściem do zerówki i ku temu czynisz starania, tylko że zanim wyjdziesz to omijasz wszystko co OP opisał we fragmencie:
@Black_Rabbit_of_Inle: a skąd się biorą ci goście którzy np. zakladają zespoły i grają? tata go nauczył grać?
no nie zawsze, najczęściej stary nie miał o niczym pojęcia, ale koleś w szkole poznał jakichś typów i się z nimi zaczął zadawać, przestał jednocześnie oglądać się na to czy stary go zaprowadzi do ZOO
@heniek_8: nie wiem, jak sobie sprawdzisz np. raperów, tych z topu, to się okaże że większość z nich to oskarki co, jak na ironię, pozowały na biedaków.
Miałem to szczęście, że w liceum trafiłem na dwie silne męskie figury, które zastępowały mi ojca i uczyły tych wszytkich rzeczy. Gdyby nie oni to pewnie dzisiaj siedziałbym z wami na tagu.
@elofrytki: Ament. Mój ojciec tylko oglądał tv. Praca-dom-tv. Nigdy go nie wiedziałem na imprezie, nigdy go nie widziałem ze znajomymi, nigdy nie widziałem go uprawiającego lub oglądającego sport.
Wyrosłem na spierdoxa który ostatni raz miał kolegę 15 lat temu.
@heniek_8: tato go woził na zajęcia muzyczne kupił mu gitarę i zapłacił za lekcje hahahaha. Juz widzę jak 7-latek wyczarował sobie gitarę i sam sie nauczył grac ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Powiedz mi, twój tato zapisał Ciebie na jakiś sport albo prywatne lekcje? Kupił ci gitarę?
@Black_Rabbit_of_Inle: @elofrytki:
@P4ncak3: nic takiego nie zrobił ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ale sam wpadłem na to żeby np skończyć szkołę i znalazłem pracę z której w miarę jestem zadowolony.
Tak że to nie jest kariera w rodzaju lekarzy z dziada pradziada, ale też nie ma co siedzieć i płakać jakie to błędy popełnił stary 20
@heniek_8: nie nie. ja się pytam o dodatkowe zajęcia, pasje i sporty. Nie pytam sie o studia które da sie zrobić w Polsce z zamkniętymi oczami
Nie oglądał meczy i ja też się nie wkręciłem w to, ani nie słuchał muzyki i ja też raczej nie, mój brat już tak