Wpis z mikrobloga

Prawdopodobnie dałem się łatwo oszukać na blika. Kupiłem bilet na koncert przez Facebooka, bilety dostałem na emaila w formie pdf. Teraz po czasie dowiaduje się, że bilety na ticketmaster mają opcje transferu biletów w aplikacji. Pieniądze wysyłałem na numer telefonu na blika i czy jest szansa odzyskać pieniądze jeżeli zgłoszę sprawę. Zawsze myślałem, że te oszustwa polegają na wypłaceniu pieniędzy z bankomatu a nie przelew na numer telefonu #blik #koncert #bilety #oszukujo #internet
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 2
@jednorazowka: @camelinthejungle @jednorazowka @CzaikaRuchaika dzwoniłem na infolinię. Pani przekazała że na te wydarzenie nie było plików PDF. Także dałem się zrobić jak stary dziad. Dzwoniłem na numer na który zostaje przekazane pieniądze, odbierał słup i tłumaczył żebym zgłosił na policję , 10 osób już tak zostało oszukanych i po części on też. Ale nie wiem czy sens to zgłaszać I tak się pewni ni znajdzie
  • Odpowiedz
@Doxori: Zgłaszaj, po słupie dojdą do chłopa który kupił od niego dane. A nawet jeśli nie to będzie przynajmniej -1 słup i debil pomyśli dwa razy zanim komuś znowu sprzeda dowód osobisty za 100zł.
  • Odpowiedz
@Doxori: ja zgłosiłem reklamacje do banku z prośbą o zwrot blika bo zostałem prawdopodobnie oszukany. Bank sam zgłosił to na policję i zablokował złodziejowi całe konto bankowe. (Delikwent potem nie mógł odbierać ani wykonywać żadnych przelewów, nawet wypłatę z pracy musiał odebrać osobiście). Byłem na policji jako świadek bo sami mnie wezwali i dalej niestety nie wiem co tam się dzieje, czy mu to konto odblokowali i czy dostał jakąś
  • Odpowiedz
@Doxori: ja się kiedyś sciąłem bo gość po przelewie miał wysłac bilet pdfem i ani kasy ani biletu.Dlatego teraz jak planuje koncert to normalnie przez ebilet.Tam to jest pewnośc że nikt Cie w bambo nie zrobi. Ale też o apce odsprzedażowej słyszałem ale jeszcze nie korzystałem
  • Odpowiedz