Aktywne Wpisy

Lujdziarski +9
Jest dla was różnica między alkoholikiem wysokofunkcjonującym a tym "zwykły", bo dla mnie pijak to pijak i ostatnio miałem spinie o to z znajomym, który nadużywa alko xD
Supernowa +3
boli mnie prawy nadgarstek

#gielda
Komentarz usunięty przez autora
To jest -EV decyzja i tyle jak jesteś peroniarzem w takiej fazie rynku to nie zarobisz ale też nie stracisz, jak się załadowałes nisko to mało stracisz albo dużo zarobisz w uproszczeniu a jak się załadowałes wysoko to statystycznie g0wno masz do zarobienia a mnóstwo do stracenia. Przypominam mówimy o prawdopodobieństwie
@Jurajski_Wedrowiec: w tym momencie popełniasz klasyczny błąd logiczny - tylko dlatego, że coś urosło, nie oznacza automatycznie, że niewymiernie rośnie ryzyko straty
Rozumiem, że teoretyzujesz tu o spółkach z olbrzymimi, ponadprzeciętnymi wzrostami, które sugerowałoby zjazd do średniej, zgodnie z prawami statystyki, niemniej spółka spółce
@Jurajski_Wedrowiec: Oczywistym? To w którym momencie na tym wykresie był ten moment, gdzie w oczywisty sposób mieliśmy górkę? Jak wzrosło z 3.50 do 12? z 12 do 25? A może z 30 na 70?
Górka to jest oczywista dopiero wtedy, gdy analizujesz to, co już się wydarzyło.
źródło: Screenshot 2026-06-09 at 18-20-59 xtb kurs ajci - Szukaj w Google
Pobierz@Jurajski_Wedrowiec: Ale jakbyś sobie cofnął ten wykres rok, dwa czy nawet 5 wstecz, to wyglądałoby to bardzo podobnie, jak obecnie. Szczyt górki. I to pokazuje, że twoja teoria niezbyt się trzyma kupy.
@Jurajski_Wedrowiec: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: image
Pobierz@wstanczyk: tu sprzedałem