Wpis z mikrobloga

@djtartini1: przecież to było do przewidzenia. Dziady restauracyjne na tej wodzie to jeszcze zarobią kilkukrotnie bo teraz ceny za posiłki pójdą sporo w górę. Szczególnie w górach i nad morzem xD ale jak głupi naród lubi przepłacać to co poradzisz
  • Odpowiedz
@23kulpamens: no oczywiście że i tak by poszły ale teraz mają ku temu głupi argument. Lament restauratorów nad morzem i w górach jest co roku, może rząd im jakie dopłaty rzuci xD

@fff112 i udanego pobytu mireczku, ja Turcję wspominam wspaniale, wypocząłem jak lord, podjadłem jak lord, a zapłaciłem jakieś śmieszne pieniądze względem tego co za taki standard zapłaciłbym w polsce. Zawsze powtarzam, że polsk jest fajna na jakiś
  • Odpowiedz
@djtartini1: wykopki odkrywają że nie w życiu nic za darmo xD
Przecież tu nie chodzi o cenę za te szklane wody polglowki tylko o to że teraz nie zarobią na innych napojach. Normalnie brało się p--o czy cole więc wiele rachunków będzie pomniejszona o te kwotę. Do tego jeszcze polaki cebulaki będą brały najtańszy posiłek z karty, butelkę darmowej wody i będą blokować stolik przez pół dnia xD
  • Odpowiedz
@djtartini1: W Krakowie na długo przed COVID, będąc na Kazimierzu w jakieś knajpie, to raczej była restauracja połączona z imprezownią, bodajże Le Scandale, jak zachciało mi się pić, przy barze bez żadnego problemu dostałem za darmo szklankę wody i to nawet nie kranówki, tylko z butelki.
  • Odpowiedz
Przecież tu nie chodzi o cenę za te szklane wody polglowki tylko o to że teraz nie zarobią na innych napojach. Normalnie brało się p--o czy cole

@Notes: No i teraz ludzie, którze chodzili do restauracji zrezygnują z coli czy piwa do posiłku na rzecz kranówki XDDD, większego p---------a nie słyszałem. Wodę to się pije na kaca a nie do obiadu.
  • Odpowiedz
@djtartini1 dopóki jest popyt dopóty będą podwyższać ceny. A że w Polsce panuje zasada „zastaw się a postaw się” to za chwilę schabowy będzie kosztował 100 zł. No co, nie zjesz? Pewnie cię nie stać bo biedak jesteś. O jeszcze kawka za 80 zł. To jes życie.

A wystarczy j---ć tych debili i nie stołować się w restauracjach ¯\(ツ)/¯

• Odpowiedz
@djtartini1: Restauratorzy tylko szukają wymówek do podniesienia cen i tak jest od lat. W kółko tłumaczą się dokładaniem do biznesu, zusami srusami i non stop ceny w menu 5-10 proc w góre 'bo inaczej się nie da'

I tak samo tutaj. Pół litra kranówy musza doliczyć do rachunku bo z torbami pójdą. Jakby wykałaczkę musieli zapewnić na klienta to też by to sobie wkalkulowali
  • Odpowiedz