Wpis z mikrobloga

Tylko mnie męczy coroczne wydawanie Call of Duty?
Kiedyś nowa część Call of Duty była wydarzeniem. Dziś mam wrażenie, że ledwo człowiek zdąży pograć w jedną odsłonę, a już zapowiadana jest kolejna.Ja sam kupuję najnowszą odsłonę raz na 2/3 lata (najbardziej optymalne moim zdaniem) na fajnej promocji kilka miesięcy po premierze. W Black ops 7 pograłem 4 miesiące i już dostaję powiadomienie o kolejnej odsłonie Modern Warfare 4.
Co roku nowa, krótka i bardzo średnia 2/10 kampania, nowe bronie, nowe mapy i kolejny grind od zera. Zamiast rozwijać jedną grę przez kilka lat, Activision regularnie sprzedaje praktycznie ten sam produkt w nowym opakowaniu.
Najbardziej dziwi mnie to, że ten model nadal działa i miliony graczy co roku kupują nową część.
Już od kilku lat czekam, aż społeczność powie w końcu dość i będzie to miało spore poparcie, aby to zmienić.
Naprawdę potrzebujemy nowego Call of Duty co 11/12 miesięcy, czy seria zyskałaby na dłuższych przerwach między premierami?
#gry #gaming #pcmasterrace #callofduty #konsole
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kolicuch: bo wydawanie call of duty co roku stało się takim samym tasiemcem jak wydawanie Fify i innych gier z numerkami. Zresztą oni już od dawna traktują Coda jako grę nastawioną głównie na multi, kampanię traktują jako dodatek który robią po macoszemu
  • Odpowiedz
@kolicuch: Mnie interesuje tylko kampania fabularna a że jest na kilka godzin to nic tylko się cieszyć że co roku wychodzi bo jest co ogrywać. Inna sprawa że ostatnie były... głupie. Na szczęście z tego co widziałem na zapowiedziach wracają teraz do bardziej "przyziemnych" konfiktów zbrojnych więc zapowiada się dobra odsłona.
  • Odpowiedz
  • 1
@Ralphs @Hrabiadraczula Ja wiem że ta gra jest nastawiona na multi a nie na kampanie, ale mimo wszystko robią tą kampanie to niech robią ją porządnie albo niech sobie darują, bo mimo wszystko ona jest do każdej części dodawana więc pozwoliłem sobie ją ocenić i o niej również wspomnieć.
  • Odpowiedz
@kolicuch: nie, wcale. po prostu kupuje grę jak poprzednia mi się znudzi i gram w jedna wiele lat. nikt nie zmusza do kupowania co roku, serio.
  • Odpowiedz
@kolicuch: call of duty to dowod, ze 80%+ ludzi to npc i tyle. Ostatnie jakie kupilem to 2 z 2005 roku xD jest tyle roznorodnych i swietnych fpsow, a CoD szybko sie stal definicja generic fpsa.
  • Odpowiedz
@T0pi5: Grałem we wszystkie kampanie Call of Duty i moim zdaniem p--------z głupoty. CoD mocno ewoluował i np. nowych odsłonach Modern Warfare czy Black Ops były misje oparte na infiltracji. Naprawdę wiele ciekawych pomysłów a nie tylko strzelanie jak się niektórym wydaje. Byłeś w Łubiance? Pewnie nawet nie wiesz o co chodzi. Pograj to się przekonasz.
  • Odpowiedz