Wpis z mikrobloga

Nienawidzę Tuska i KO.

Dlaczego?

Bo za jakiś czas przyjdą znowu wybory, i znowu będę musiał na niego i jego bandę nierobów i partaczy zagłosować.

Czy mnie p------o?

Możliwe. Ale wydaje mi się że akurat za moim wyborem na kogo oddać mój głos stoją racjonalne przesłanki. Mianowicie rachunek jest prosty, jeżeli mam do wyboru:

Partię A, która nie zrobi kompletnie nic, żeby mnie i mojej rodzinie żyło się lepiej.

Partię B, która zrobi wszystko co w jej mocy (czyli na szczęście nie tak dużo), żeby mnie i mojej rodzinie żył się gorzej

To z rosnącym obrzydzeniem do siebie i do całego systemu jednak zagłosuję na opcję A. I nie piszcie że są jakieś inne partie, bo przystawki, ruskie onuce i tęczo-komuniście to nie są opcje warte rozważenia.

Tak wyszło. Jestem wykształcony, mieszkam w dużym mieście, dobrze mi się wiedzie wiec nie mam prawdziwych lub wyimaginowanych krzywd, które chciałbym odbić na jakiejś grupie społecznej. Mam poglądy pro-europejskie, anty-kościelne, ale poza tym raczej niezbyt kontrowersyjne.

Więc jedyne co mi pozostaje, to głosować dalej na Tuska. Żelazny elektorat k---a jego mać.

#pasta #polityka #polska #neuropa #bekzazlewactwa #bekazprawactwa
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Partię B, która zrobi wszystko co w jej mocy (czyli na szczęście nie tak dużo), żeby mnie i mojej rodzinie żył się gorzej

@maszynista_grot: Tu się mocno mylisz, bo nie zdajesz sobie chyba sprawy ile będą oni mogli zrobić mając większość i swojego prezydenta.
  • Odpowiedz
nie zrobi kompletnie nic, żeby mnie i mojej rodzinie żyło się lepiej.

@maszynista_grot: nie pytaj co Polska zrobiła dla Ciebie, zapytaj co Ty możesz zrobić dla Polski?
czym jest Polska? - to przyszłość twoich dzieci,
chcesz żeby banda populistycznych p-----w wyprowadziła Polskę z Unii prosto w łapy Putina?
  • Odpowiedz
@maszynista_grot: Złoto w skarbcach NBP już się grzeje do w-----------a na kolejną rundę kiełbasy wyborczej, która znowu w--------i inflację w kosmos. Do tego wyjście z UE jest jak najbardziej w grze jak dojdą do koryta takie tuzy intelektu jak Czarnek czy Braun.
  • Odpowiedz
@JC97 @Idaho597 a wy umiecie czytać czy tylko przeczytaliście pierwszą linijkę i już wyruszacie mnie ukrzyżować? Przecież napisałem, że będę głosować na Tuska, ale nie będę mógł sobie potem spojrzeć w oczy w lustrze.
  • Odpowiedz
@maszynista_grot: Jak słyszę, że ktoś chce głosować na tuska to się łapie za głowę. Już lepiej głosować na lewicę, bo chociaż nie zrobiła z Polski dugiego detroit jak PO w latach 2007-2015. PO nie ma ŻADNYCH dobrych reform gospodarczych. Tylko podatki, rachunki w górę i cięcia w stronę obywatela. Ha tfu!
  • Odpowiedz
@Agrestowa_owca: No jeśli uwierzyłeś w propagande jednej partii tak bardzo, że zastąpiła ci rzeczywistość, to faktycznie, jesteś skazany na Tuska. W świecie, który widzisz tak, jak opisujesz istotnie nie ma wyboru. Pytanie, czy coś nie wykrzywia przypadkiem twojej perspektywy, ale jak ci tam wygodnie.
  • Odpowiedz
@wstanczyk: Dziękuję za brak jakiejkolwiek treści w odpowiedzi. Ponawiam pytanie, które? Lewica w zasadzie walczy tylko o stołki dla prominentnych działaczy, konfederacja złapała się w pułapkę przyciągania mariuszy z brighton, przez co muszą utrzymać obecny kurs pisu dla młodych, braun zebrał koalicję każdej prorosyjskiej formacji w PL. Są jeszcze PSL i ich struktury as a service - szkodniki straszne, a do tego razemki, które opowiadają o tym, jaką to nie
  • Odpowiedz
@Agrestowa_owca: @maszynista_grot
Ja zagłosuję na PiS ze strategicznego powodu. Bo żadna inna partia nie będzie w stanie stworzyć rządu tylko rząd stworzy zjednoczona prawica. Jednocześnie im silniejszy PiS tym konfederacje będą miały mniej do gadania. Głosy na cokolwiek innego to głos wzmacniający pozycje brauna
  • Odpowiedz