Aktywne Wpisy
#igrzyskabebzonow zapisy v9 wystartowaly
regulanin jest w srodku
grubasy, komen tujcie tak by calydzien bylow goracych i ludzie widzieli ok?
co jakis czas jeden grubas da komentarz i bedzie ok
regulanin jest w srodku
grubasy, komen tujcie tak by calydzien bylow goracych i ludzie widzieli ok?
co jakis czas jeden grubas da komentarz i bedzie ok

ktostam7 +356

#polityka #bekazprawakow #bekazpisu
źródło: IMG_7672
Pobierzźródło: d5a6f3f24ad0f216eadec81a67477c750adede1a9162b2953ee69e6743b6fd64,w400
PobierzNa tym polega promowanie kraju poprzez sport.
Myślę, że jeśli państwo lub nawet powiat czy gmina uznają, że wspieranie kogoś byłoby korzystne dla państwa/regionu to nie ma problemu. Tylko to musi mieć jakieś faktyczne uzasadnie na podobnej zasadzie jak duże marki wybierają sobie sportowców do sponsorowania, bo na pewno mój sprzeciw budzi model wedle którego z urzędu każdemu zapalnemu sportowcowi-amatorowi
Ja już w ogóle nie wiem, o co chodzi, sportowców milionerów ma dotować państwo, górników ma dotować państwo, do kościoła dopłacać, rolnikom też, ale tych biednych artystów (tak, ustawa dotyczy tylko artystów poniżej jakiegoś niskiego dochodu), to już państwo nie może dotować.
I zanim mi jakiś baran wyskoczy, że rolnictwo jest "strategiczną" gałęziom gospodarki, to proszę mi wytłumaczyć, co jest strategicznego w gospodarstwie 5 hektarów!
Albo nikogo nie dotujemy,
Promować sportowców popularnych dyscyplin, żeby zachęcić młodzież do współzawodnictwa i zdrowego sportu jest jeszcze zrozumiałe (chociaż i tak uważam że powinni mieć sponsorów i elo).
@mike-mo: co daje takie promowanie kraju przez sport? nie widze żadnych wymiernych korzyści.
@SoplicaTadeusz:
A to ze mamy inwestować pieniądze w amatorów? No na tym polega inwestycja w sport, szczególny talent jest bardzo rzadki. Ale przecieżjeżeli jeden się z 10000 wybije to rozpoznawalność przyniesie zysk który zrekompensuje nakłady wielokrotnie, bo ich sukcesy będą pokazywane