@Neocaridina: ja mam juz takie bardziej pro, że poprzez kabel mogę sobie umieścić gniazdko gdzie chce w promieniu 5 metrów i dodatkowo przekształca mi z jednego na 6
@chciwykrasnolud: dokładnie, to jest właśnie złodziejka bo "kradnie" prąd z żarówki. Używało się jej głównie w piwnicach na blokowiskach, żeby mieć możliwość podłączania urządzeń elektrycznych. Te powyżej, to zwykłe rozgałęźniki prądu
to jest właśnie złodziejka bo "kradnie" prąd z żarówki.
@Cygaro_z_Wasem: Raczej chodzi dosłowniej o kradzież prądu, bo tak jak sam piszesz najczęściej złodziejki były używane we wspólnych przestrzeniach w blokach, gdzie celowo nie było gniazdek przez brak indywidualnych obwodów. Także za taki prąd płacili wszyscy mieszkańcy, a nie tylko ten, który go używał.
źródło: image
PobierzReszta świata musi liczyć na prywatny import, bądź że IKEA wprowadzi nowy wynalazek do oferty również i u nas (może kiedyś)
źródło: image
Pobierz@Programista100k: Jak jest czarna to jest
Komentarz usunięty przez autora
Zlodziejke to sie zamiast zarowki wkrecalo ;)
źródło: 1000010067
Pobierz@Cygaro_z_Wasem: Raczej chodzi dosłowniej o kradzież prądu, bo tak jak sam piszesz najczęściej złodziejki były używane we wspólnych przestrzeniach w blokach, gdzie celowo nie było gniazdek przez brak indywidualnych obwodów. Także za taki prąd płacili wszyscy mieszkańcy, a nie tylko ten, który go używał.
źródło: temp_file6498042064966908472
Pobierz