Trump wyleczył mnie z giełdy. Choć w sumie tez dał zarobić na darmowe wakacje.
Finalnie włożyłem gotówkę w kurnik, ale nie inwestycyjny, (choć też pod najem póki co) ale by się spłacał i może dziecku zostawię. Właśnie odebrałem akt notarialny i klucze.
Obecnie nawet nie mam czasu by śledzić giełdę i ruchy. Choć długoterminowo korci nvidia, google, meta czy nawet nasz cdpr moim zdaniem też dobrze rokuje. #gielda #nieruchomosci
@pahamakaa: wynajem nieruchów ma sens jak masz portfolio 30 nieruchów. Dwie osoby przestaną płacić, jedna mocniej ci zdewastuje mieszkanie to jeszcze reszta z puli zarabia. Drugi warunek to posiadanie ich bez kredytów, bo przy kredo cały biznesplan się sypie jak podniosą stopy czy zepsuje się pralka. Kolejny sens pchania hajsu w nieruchy to była lokata i kumulacja kapitału, ale te czasy też już raczej minęły i wzrostów od ceny zakupu
@pahamakaa: mam podobne podejście, mimo wszystko mam 3 mieszkania. Dlaczego? Bo na giełdzie możesz się podpalić, a ciężko mi trzymać ręcę pod dupą na etf
@KOLEGAMAMY: mylisz się - ludzie zawsze będą płacić za rozrywkę, a w dobie ejajów sam deplej gier będzie z czasem jeszcze łatwiejszy, więc nie będzie liczyć się samo studio w postaci klepaczy a bardziej reżyserka, koncepcja, pomysł na to itp. Oni to mają i dowożą od lat.
@pahamakaa: no, chłop poleciał... 30 nieruchów - tylko to ma sens! Po czym napisze po 15.30 że stracił 21,37$ na mikronie i gdzie kupić sznur XD
Swoją drogą 30 nieruchów w zadupiu rzędu 40k mieszkańców daje średnio 500-600k za sztukę z wykońćzeniem. (mowa o klitkach) co daje 18 000 000zł - przy tej kwocie celowałbym w dużo fajniejsze rzeczy niż babranie się w nieruchy.
@mrocznegacie: nom, nawet kupując w pcimiu po 300k to daje ogromny majątek, mając 9kk to szedłbym w nieruchy ale raczej na zasadzie kupienia i odrestaurowania jakiegoś dworku, folwarku, zrobienie tam restauracji albo pod agroturystykę
Choć w sumie tez dał zarobić na darmowe wakacje.
Finalnie włożyłem gotówkę w kurnik, ale nie inwestycyjny, (choć też pod najem póki co)
ale by się spłacał i może dziecku zostawię. Właśnie odebrałem akt notarialny i klucze.
Obecnie nawet nie mam czasu by śledzić giełdę i ruchy.
Choć długoterminowo korci nvidia, google, meta czy nawet nasz cdpr moim zdaniem też dobrze rokuje.
#gielda #nieruchomosci
Po czym napisze po 15.30 że stracił 21,37$ na mikronie i gdzie kupić sznur XD
Swoją drogą 30 nieruchów w zadupiu rzędu 40k mieszkańców daje średnio 500-600k za sztukę z wykońćzeniem. (mowa o klitkach)
co daje 18 000 000zł - przy tej kwocie celowałbym w dużo fajniejsze rzeczy niż babranie się w nieruchy.
@pomaranczowa_malpa: skill issue
@mrocznegacie: w sumie to też skill issue