Wpis z mikrobloga

Budżet ~150k na samochód.
Myślę nad Audi A6 C8 45TFSI (sedan), najlepiej S Line. Opcją było też BMW 330i g20.
Chciałbym najbardziej jakiegoś SUV’a, bo mam 197 cm wzrostu i byloby wygodniej. No, ale jakieś fajniejsze są dość drogie.
Najbardziej mi się podoba A6, zarówno wizualnie, jak i pod kątem ilości miejsca.
Ktoś się wypowie, czy w tym budżecie się zmieszczę, jak z niezawodnością tego modelu, kosztami serwisu itp?

#motoryzacja #audi #samochody #niebieskiepaski #bmw
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LadnyChlopczyk: Mogę się o A6 C7 3.0 TFSI wypowiedzieć. Ceny relatywnie niskie, ale koszty utrzymania giganyczne. 333 kucy to było ciut za mało by fajnie pchnąć to auto, bo do setki było 5,4s więc no nie porywało
Lampy mi się z-----y (weszła woda do środka) to jedna lampa ori z ASO 8,5k, matrixy jak w C8 to koszt 30-40k
dużo pierdół się lubi p-------ć w nich, np nawiew foteli xD
  • Odpowiedz
@LadnyChlopczyk: a i pamiętaj o long lifach chujach mujach, w cene licz serwis olejowy komplet, jak bierzesz quattro to w dyfrach też bo czemu nie, opony bo te auta z 2022 to czesto juz na 4-5 letnich oponach a to szrot jest, klocki i tarcze polecam od razu tez zrobic wiec minimum 5-8k zakładaj na start

dsg chyba co 60k trzeba wymienic olej, te skrzynie bardzo nie lubia spozniania sie
  • Odpowiedz
Chciałbym najbardziej jakiegoś SUV’a, bo mam 197 cm wzrostu i byloby wygodniej. No, ale jakieś fajniejsze są dość drogie.

@LadnyChlopczyk: bez żartów - sprawdź chinole, jaecoo 7 dostaniesz za 130k, i sie na luzie pomiescisz, używka to jednak używka i 50k nastukane, jak nie potrzebujesz jezdzic na zawody sportowe to nie ma sensu pakowac forse w auto ktorym realnie nie pojedziesz wiecej niz 170 jesli nie chcesz ryzykowac p--------o mandatu,
  • Odpowiedz
G20 330i

@96431e9dfa1a78af1aadcfcc744e7548: mnie strasznie jara f22 240 albo 230 lub też seria 2 ta nowsza, ale jak polatałem po forach beemwiarzy to szkoda mi pakować forsę w te fury xD
najdrobniejsze pierdoły to liczysz w tysiącach xD
na prawdę, im dłużej żyje tym bardziej mnie ta nowa motoryzacja w-----a, start stopy i jakieś asystenty na dzień dobry muszą isć do wykodowania za grubą forsę by cię nie wkurzało pikanie
  • Odpowiedz
mam 197 cm wzrostu i byloby wygodniej.

@LadnyChlopczyk: No to się zdziwisz ale nie byłoby. W segmencie D będzie Ci tak samo wygodnie w sedanach jak i w SUVach. Za to w sedanach nie siedzisz jak na taborecie.

Polecam ze swojej strony Volvo S60 B4, B5 a najlepiej T6.
  • Odpowiedz
@96431e9dfa1a78af1aadcfcc744e7548 @PiesLat2230 : Czyli różnicy nie będzie, jak wziąłbym g20, czy serię 4 z tego samego rocznika? Generalnie, to obecnie jeżdżę autem za 40k, które ma silnik 1,6 Diesel i serwisy są mega tanie.
Chciałem jakąś BMKę, bo w końcu mam więcej kasy na lepsze auto.
Innym moim targetem był Lexus IS350 F-Sport lub RC z tym samym silnikiem 3,5L z roczników 2021+. Problem w tym, że te auta są
  • Odpowiedz
@LadnyChlopczyk: Seria 3 i Seria 4 to w sumie to samo auto, ale jedno jest coupe, a drugie to sedan :D
Dawniej była seria 3 np. E90, i miałeś E91 jako kombi, E92 jako coupe, i chyba E93 jako kabriolet, potem rozdzielili to na dwie serie, i masz Serie 3 sedan i kombi, Seria 4 coupe kabrio

To że masz więcej kasy na furę nie znaczy że cię na nią stać
  • Odpowiedz