Wpis z mikrobloga

@Bejwatch: W dzisiejszych czasach trzeba się bardzo postarać żeby dukać po angielsku. Chyba że ktoś kompletnie nie ma zdolności do języków ale to insza inszość. Ale jak Cię to pocieszy, dukam po niemiecku :)
  • Odpowiedz
  • 1
W dzisiejszych czasach trzeba się bardzo postarać żeby dukać po angielsku.

@renniferlopez2: Tak, wszyscy nagle zaczęli mówić jak rdzenni użytkownicy tego języka. Daj, spokój, większości tylko się wydaje, że dobrze mówi w tym języku.
  • Odpowiedz
@Bejwatch: Mój ścisły umysł musi zaprotestować ;) Nie chciałeś wiedzieć czy ktoś mówi jak rdzenni użytkownicy, tylko czy mówimy lepiej od Magdy. A od niej to trzeba naprawdę postarać się żeby mówić gorzej. I ja akurat naprawdę mówię dobrze (muszę, bo używam go w pracy, w dodatku do rozmów z takimi trudnymi przeciwnikami jak Szkoci czy Australijczycy), książki wolę czytać po angielsku niż polsku, to samo z prasą itp. Tyle
  • Odpowiedz
@Bejwatch: Machlaj, pochwal sie swoja znajomoscia chinskiego. Chce uslyszec te tony, ktore wypowiadasz jak a-----l na jezyk przyniesie. I wszyscy, lacznie z Kapeluszem, tylko z usmiechem kiwają glowa udajac, ze cie rozumieja.
  • Odpowiedz
@Bejwatch: Dobra to się pochwalę.Jestem w Irlandii od dłuższego czasu i od wielu lat porozumiewam się tu głównie po angielsku.Czasem zdarza mi się rozmawiać po Polsku i to są języki które znam w stopniu mocno zaawansowanym.Niemiecki,rosyjski francuski,czeski,słowacki,hiszpański,chorwacki i kilka innych to języki z którymi się spotkałem i w tych językach coś tam rozumiem i czasem mogę coś wydukać,co sprawia że mogę się komunikować prosto z ludźmi w tych językach.Magda spędziła
  • Odpowiedz