Aktywne Wpisy

mirko_anonim +5
✨️ Dylemat moralny w relacjach - czy warto? Ⓘ
Mam dylemat moralny. Jestem 40+, rok po rozwodzie, po którym sobie chciałem trochę poszaleć, bo w sumie czemu nie. Spotykałem się przez jakiś czas z dziewczyną o połowę młodszą, bardzo atrakcyjną, i w sumie było fajnie, ona z zadupia ciekawa świata, ja z możliwościami żeby trochę go jej pokazać, układ stary jak świat. Do tej pory z chłopakami w swoim wieku miała raczej c-----e
Mam dylemat moralny. Jestem 40+, rok po rozwodzie, po którym sobie chciałem trochę poszaleć, bo w sumie czemu nie. Spotykałem się przez jakiś czas z dziewczyną o połowę młodszą, bardzo atrakcyjną, i w sumie było fajnie, ona z zadupia ciekawa świata, ja z możliwościami żeby trochę go jej pokazać, układ stary jak świat. Do tej pory z chłopakami w swoim wieku miała raczej c-----e

Guminator +145

Ponad 70h nabite na PS5 i może nie jest to dla mnie 10/10 gra i nie postawiłbym jej obok Wiedźmina czy Baldur Gate 3, ale spokojnie mogę ją ocenić na 8/10 a nawet 9/10.
Główny hejt jaki widziałem to że z gry wylewa się LGBT i gejostwo na każdym kroku (sam tego nie lubię w wielu głupkowatych produkcjach Netflixa itd.) ale w tej grze wystarczyło skipnąć wątek Tash i tyle XD
+ zajebisty system walki i do samego końca miałem frajdę z każdej bitki
+ fabuła była dla mnie naprawdę spoko i np. postać Solasa według mnie była fajnie napisana
+ chyba jedynie w Elden Ring zatrzymywałem się tyle razy żeby pooglądać widoczki i zrobić screena XD gra jest po prostu zajebista graficznie i te wszystkie krainy robią wrażenie
+ wątki towarzyszy i cała fabuła związana z każdym członkiem drużyny były dla mnie spoko, nie wydaje mi się żeby odbiegały jakoś bardzo od Mass Effect, gdzie też bardzo mi się podobała cała seria ME
-/+ dialogi nie były tak dobre jak w Baldur Gate 3, ale nie były też tak z-----e jak w Fallout 4 XD były do podjęcia różne decyzje na przestrzeni fabuły i było czuć że mają one jakieś konkretne konsekwencje
Żałuję jedynie że nigdy w dzieciństwie nie wpadła w moje ręce żadna płyta z Dragon Age z pierwszych części. Licze że może zrobią jeszcze kiedyś jakiś remake Dragon Age Inquisition i będzie okazja to ograć.
#dragonage #gry #ps5
źródło: IMG_6242
Pobierz@Bartekgkw: Najważniejsze to mieć nisko zawieszoną poprzeczkę, wtedy wszystko się może podobać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: obraz_2026-06-07_212618424
PobierzZdecydowanie bardziej
Nie grałem niestety we wcześniejsze części i trochę żałuję, teraz chyba już jest trochę za późno żeby się przekonać do tak starej grafiki XD Całe szczęście nie ominęło mnie chociaż Mass Effect
Nie była to tragiczna gra, ale takie sobie. Ograłem całą, co zajęło mi około 50h i trochę mnie już zmęczyła pod koniec bo w pewnym momencie bulid przestał mi się zmieniać i każde starcie wyglądało podobnie.
Jak ci się podobało to sprawdź Inkwizycję bo to moim zdaniem dużo lepsza gra, a wciąż dość dynamiczna i ładna. Tylko nie rób w niej obsesyjnie wszystkiego na raz na 100% bo się
@Rurt_Kussell: Ja w nią grałem, tak jak we wszystkie poprzednie Dragon Age. Ta gra jest po prostu absolutnym średniakiem (oprócz scenariusza i postaci, tutaj jest dno), pod absolutnie każdym względem i jest zdecydowanie najgorszą częścią serii, nawet przy słabiej wypadającej drugiej części (ona miała problem z gameplayem, za to postacie napisane świetnie).
Graficznie wygląda jak jakiś Fortnite
źródło: obraz_2026-06-07_230145391
Pobierz@paluszki_rybne tbh nawet origins to byl zjazd formy bioware. Ogolnie cala seria DA jest bardzo overrated.
Jednak po zagraniu w Inkwizycję która ogromnie mnie wynudzila nie chce mi się wracać do Dragon Age. Wszystko mnie tam irytowało a zwłaszcza postacie i dialogi. A co do tej nowej części to widziałem tę scenę z robieniem pompek... ;) i serio jestem w stanie przymknąć oko na różne lbgt w grach ale to już
@Krs90: Zawsze tak myślę patrząc na fanów Gothica ( ͡° ͜ʖ ͡°)