@okoboji: Wydaje mi się, że gdyby Gibała był dobrym kandydatem na prezydenta to pomógłby ludziom trafić w odpowiednie miejsce odpowiednio wcześnie. Chyba jednak nim nie jest.
@misk4cy: impreza odbyła się na odcinku rzeki kilkaset metrów wyżej niż dotychczasowe 20 kilka edycji, oficjalna strona wydarzenia podawała błędna informacje o miejscu, dla publiczności wygrodzony został tylko mały kawałek terenu na jednym brzegu rzeki na którym nie było żadnych szans pomieścić wszystkich chętnych a większość miejsc była płatna 250zl/os (dotychczas wydarzenie było w 100% darmowe) XD
(Bulwary: Czerwieński i Poleski, zakole Wisły pomiędzy mostem Dębnickim a Wawelem) Loża Honorowa
Wydaje mi się, że gdyby Gibała był dobrym kandydatem na prezydenta to pomógłby ludziom trafić w odpowiednie miejsce odpowiednio wcześnie. Chyba jednak nim nie jest.
@kokos24: Ale on wcale nie kandyduje. A przynajmniej na razie nie podjął jeszcze takiej decyzji. A co z pozostałymi kandydatami? Czy pomogli w organizacji wydarzenia?
@Koronanona: brałem info z oficjalnej i jakoś dotarliśmy dobrze, ludzie poprostu są debilami co nie potrafią czytać, więc jaka jest ich szkoda że nie dotarli, i większość miejsc nie była płatnych tylko te loże(które nawet nie były pełne)
@mrszmjchr: nawet zacytowałem dosłownie oficjalny artykuł odnośnie tego wydarzenia w którym jest napisane że będzie odbywać się na zakolu Wisły XD do tego na reddicie piszą że ludzie bez biletu za 250zl/os byli wypraszani za ogrodzoną strefę przez organizatorów xD ale pamiętaj trzeba fundować artystom emerytury (i jachty)
@Koronanona: ale czemu ty masz problem że trafiłeś na jakiś źle edytowany artykuł i nie chciało ci się sprawdzić nic dalej, nie organizatorów tylko za służbę informacyjną która w 90% robiła za darmo bo to w ramach szkolenia, i też źle trafili na bramkę widocznie( ͡°͜ʖ͡°)
@mrszmjchr: pewnie, tera takie czasy że trzeba fact checkowac i debunkowac fejk niusy z oficjalnych źródeł bo jakiemuś artyscinie z teatru sroteska przez parę miesięcy nie chciało się poprawić informacji o organizowanym przezeń wydarzeniu xD
@okoboji: Akurat info o zmianie lokalizacji parady było. Poza tym za organizacje odpowiada Teatr Groteska, ale już Gibała i Bocheńczak robią sobie na tej sytuacji PR. A tłumy na tym wydarzeniu to są od lat.
@Sylwiusz_89: @vorky: w ogóle to zabawne, że Rachoń pewnie jedzie po paradach równości, a sam w obrzydliwym stroju paradował publicznie, gorsząc dziatwę szkolną.
#krakow
źródło: Zrzut ekranu 2026-06-7 o 14.51.02
Pobierz@kokos24: Ale on wcale nie kandyduje. A przynajmniej na razie nie podjął jeszcze takiej decyzji. A co z pozostałymi kandydatami? Czy pomogli w organizacji wydarzenia?