Aktywne Wpisy

CukryNyskie +91
Siema Mirabelki i Mircy!
Nie ma czasu na wyjaśnienia - jesteśmy polskim producentem słodyczy, działającym od 1949 roku. Produkujemy głównie wafelki i ciastka. Był taki czas, kiedy hasło "markizy z Nysy" wywoływało większe pożądanie niż Polonez Caro. Od tego czasu sporo się zmieniło i chcielibyśmy Was zachęcić do poznania naszych produktów. Panie z Technologii nagotowały sporo smacznych hiciorków na tegoroczne lato ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Robimy dla Was #rozdajo. Wejdź
Nie ma czasu na wyjaśnienia - jesteśmy polskim producentem słodyczy, działającym od 1949 roku. Produkujemy głównie wafelki i ciastka. Był taki czas, kiedy hasło "markizy z Nysy" wywoływało większe pożądanie niż Polonez Caro. Od tego czasu sporo się zmieniło i chcielibyśmy Was zachęcić do poznania naszych produktów. Panie z Technologii nagotowały sporo smacznych hiciorków na tegoroczne lato ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Robimy dla Was #rozdajo. Wejdź
źródło: 38
Pobierz
Codon +10
#it #programista15k Hej, co prawda głównie udzielam się na tagu #gielda, ale dzisiaj potrzebuje porady.
Jestem Scrum Masterem na semi-FIRE z jednym klientem za 38k (płatne w USD), max 2h dziennie roboty, tylko zdalnie. Niestety jeszcze parę tygodni i jestem out, bo AI.
Od 3 lat nie muszę pracować i mogę utrzymywać się z giełdy, ok 10M w portfelu (zarobiłem jakieś 4M na OE, reszta to zysk
Jestem Scrum Masterem na semi-FIRE z jednym klientem za 38k (płatne w USD), max 2h dziennie roboty, tylko zdalnie. Niestety jeszcze parę tygodni i jestem out, bo AI.
Od 3 lat nie muszę pracować i mogę utrzymywać się z giełdy, ok 10M w portfelu (zarobiłem jakieś 4M na OE, reszta to zysk
Co byś zrobił na moim miejscu
- Weź ta robotę, zobacz jak będzie 64.5% (207)
- Wal to w cholerę i przejdź na pełne FIRE 35.5% (114)

Próbuje rozgryźć co się mogło stać. Jakiś czas temu zapaliła mi się kontrolka informująca o słabym ciśnieniu oleju. Pierwsza myśl pompa, albo napęd. Podłączyłem manometr i ciśnienie jest wzorowe, ale dla pewności wymieniłem napęd pompy, sprawdziłem smog, podmieniłem czujnik i niestety kontrolka nadal się świeci. Co się może dziać? Ma ktoś jakiś pomysł?
2.0 TDI
#mechanikasamochodowa #mechanika #samochody #motoryzacja
źródło: IMG_4294
Pobierzźródło: IMG_4295
Pobierz@Misza112: no jak manometr mówi że jest ok, a czujnik mówi że nie jest ok, to pierwszym podejrzanym wydaje się czujnik, bądź jego wiązka elektryczna, w ostateczności sterownik panelu.
Podmiana czujnika brzmi jakby miało się to dziać gdzieś dalej niż czujnik.
Ogólnie czujniki to zazwyczaj są albo wyłączniki, albo jakieś elementy zmieniające rezystancję, więc łatwo powinno się go dać zdiagnozować.
Czy manometr
@Misza112: A czujnik jest na jednym pinie, czy na większej ilości?
Bo różne czujniki mogą różnie działać.
Są takie proste wyłączniki które zazwyczaj zwierają do masy przy niskim ciśnieniu (i można je wprost połączyć z lampką niskiego ciśnienia oleju, chociaż tak to było tylko w starych samochodach), a mogą być bardziej skomplikowane - rezystancyjne, mierzące faktyczne ciśnienie i umożliwiające sprawdzenie czy czujnik w ogóle jest podłączony
W każdym razie skoro lampka się pali po odpięciu czujnika, to zakładamy że czujnik robi zwarcie powyżej ciśnienia zadziałania (i wtedy gasi lampkę). Na to by trochę wskazywał schemat. Zresztą możesz to potwierdzić na samym czujniku który bez ciśnienia (czyli jak go trzymasz w ręku) to nie powinien mieć przejścia między pinem a gwintem.
Żeby przetestować resztę systemu (poza samym czujnikiem) to weź podłącz ten jeden
@Misza112: brzmi jak odpowiedź
Zacząć możesz od sprawdzenia masy, bo to lubi być odpowiedź w zaskakująco dużej ilości problemów "magicznych", zwłaszcza jak objawy zaczynają się rozlewać po różnych, pozornie niepowiązanych ze sobą tematach, skupionych jednak wokół tego samego miejsca w samochodzie
@Misza112: przycisk z punktu widzenia sterownika pewnie jest zrealizowany dokładnie tak samo jak ten czujnik ciśnienia i może nie działać z dokładnie tego samego powodu.
Masa to bardzo różnie bywa. Najlepiej poszukaj schematu.
Najczęściej będą czarne i gdzieś będą się łączyły w oczkach przykręconych