Aktywne Wpisy

g500 +1618
#konowalposting #lekarz #lekarz100k
Mam k---a takiego nerwa przez tych s---------w ze aż muszę gdzieś wylać.
Pracuje w szpitalu w Miastku tym teraz słynnym ostatnio przez aferkę na 300 koła dziennie
Ale to dopiero początek góry lodowej.
Na oddziale wewnętrznym pracowało u nas 7 lekarzy
Każdy zarabiał średnio 150 tysi i więcej miesięcznie
Mam k---a takiego nerwa przez tych s---------w ze aż muszę gdzieś wylać.
Pracuje w szpitalu w Miastku tym teraz słynnym ostatnio przez aferkę na 300 koła dziennie
Ale to dopiero początek góry lodowej.
Na oddziale wewnętrznym pracowało u nas 7 lekarzy
Każdy zarabiał średnio 150 tysi i więcej miesięcznie

Salido +366
Minął 11. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
44 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
48 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
44 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
48 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-2
Pobierz

- minimum 7 ciepłych miesięcy w roku pozwalających na pływanie w morzu albo gdzieś w rzekach, jeziorach
- brak realnego ryzyka zejścia z tego świata przez choroby tropikalne, zwierzęta kąsające, wojny, zamachy itp
- służba zdrowia która uratuje życie w razie 'w'
#emigracja #emigrujzwykopem #pracazdalna #pytaniedoeksperta #podroze #podrozujzwykopem
#pytanie #europa #malta #wlochy #grecja #hiszpania #francja #turcja #chorwacja #tajlandia
@lunaexoriens: Na Malcie jest blisko ku temu? Jak widzę tam od Maja jest już ponad 26stC i pełne słońce w każdy dzień. Kraj anglojęzyczny, dobrze rozwinięty tylko drożej niż w PL ale są mieszkania od 1500EUR. Tak czy inaczej w Azji Oceanicznej wszystko tańsze i pływanko przez cały rok jednak.
@teraz_z_kontem: ale tutaj patrząc na Kanarach obecnie woda w ma temp 20stC, w Śródziemnym 24stC
@Vatykanczyk: to bym nie siedział na gojowym portalu
Na naszym kontynencie nie masz zwierząt, które cie ukąsza i nei zadzysz dojechac do szpitala. W ES sa zmije ale bez przesady. Nie widziałem jeszcze zadnej. Służba zdrowia jest dobra, jestesmy w UE, masz karte EKUZ, a tutaj w szpitalach nawet polskiego lekarza na nfz znajdziesz. Maj-Listopad spokojnie mozesz sie kąpać. Poza tym wiekszosc mieszkan powyzej 1500e za wynajem ma juz basen na osiedlu
Sam też szukam gdzie by się wynieść i patrze na Teneryfę, Maltę, Gozo, Cypr, Sardynię i Hiszpanię.
Drogie rejony sa drogie nie bez powodu.
Costa del sol, ale nie stricto w centrum malagi/malaga tylko okolice.
Angielski w zupełności ci tutaj wystarczy, brytoli jest wiecej niz w krakowie. Polaków w sumie tez ogromne ilości.
@laterrr: No nie mam dziesiątek tys / mc. Muszę się liczyć z kosztami i nastawiam się na taką wegetację w znośnych warunkach i klimacie. Nie wiem nawet czy utrzymam samochód, najchętniej wynająłbym coś gdzieś do 10km od morza/jeziora i poruszałbym się rowerem elektrycznym. Deszczowa pogoda pomijalna więc pewnie udałoby się w ten sposób.
@laterrr: Zbyt stare na taką podróż. Chyba, że Assistance no limit w EU i "usterka" o ile można wskazać warsztat w HIszpanii w ogóle. Miałem plan aby wynająć mieszkanie w jednym miejscu na rok, zwiedzić okolicę tym rowerem, potem w innym i tak dalej. Wystarczyłby mi rower chyba. Teraz żyję w Krakowie i tak naprawdę samochodu używam tylko do wyjazdu za miasto w naturę
@laterrr
źródło: Zrzut ekranu 2026-06-06 201423
Pobierz