@colezka ta gra tylko funkcjonuje jako nostalgiczne copium ( ͡°͜ʖ͡°) trochę tak jak z soulsami. Musisz być fanem pewnych rozwiązań i bez tej nostalgii to będzie gra z gazetki click za 6,99
@colezka: szczerze nie wiem nie grałem w remake i najprędzej zrobię to za dwa lata. Osobiście teraz ogrywam klasyczne gothici. Akurat grę pamiętam za dzieciaka jak brat grał, osobiście dopiero 1 ograłem w 2018 od deski do deski a dwójkę skończyłem pierwszy raz kilka tygodni temu. Generalnie nie czuje mega nostalgii tylko lubię RPG gry gdzie mam możliwość wyboru do kogo chce dołączyć i od zera do bohatera.
@colezka: nie grałem w remake, ale odpaliłem po latach starego Gothica żeby sprawdzić ile tam jest nostalgii, a ile innych aspektów i to co mnie najbardziej uderzyło to że design tej gry naprawdę jest niesamowicie immersyjny ze względu na samo poruszanie się i kształt terenu. Gra mocno wymusza orientację w lokalnym świecie i nie da się w nią grać bezmyślnie jak w innych grach biegając bezmyślnie byle do przodu od
@ZwariowanyVariat: Patrzę na konkurencję w 2001 i nie wydaje mi się, żeby Gothic już wtedy prezentował wysoki poziom. GTA3, THPS3, DMC, Max Payne, Silent Hill, ICO, Diablo 2 LoD, MGS2, Red Fraction, Golden Sun, Halo, Final Fantasy X. Na ten tytuł patrzy się u nas przychylniej bo to "nasze" dobro narodowe i tyle.
GTA 3? Czym był technologicznie lepszy od Gothica? Wręcz powiedziałbym że Gothic miał mnóstwo bardziej rozbudowanych mechanik w kwestii AI. Grafika też nie odbiegła. Diablo? Izometryczny RPG porównujesz do gry do sandboxa z otwartym żywym światem z grafiką 3D? Bez komentarza. Max Payne? To samo co GTA 3. Co do strzelanek typu HALO to rzeczywiście mogły stać lepiej pod względem grafiki ale to typowy jeśli chodzi
źródło: 1000093970
Pobierzźródło: 10951
PobierzW 2001 to była gra na wysokim poziomie.
Ludzie patrzą na Gothica przez pryzmat nowszych tytułów.
Zobacz na gry z 2001 i porównaj je do Gothica.
Dawid Podsiadło- Cwel
GTA 3? Czym był technologicznie lepszy od Gothica? Wręcz powiedziałbym że Gothic miał mnóstwo bardziej rozbudowanych mechanik w kwestii AI. Grafika też nie odbiegła.
Diablo? Izometryczny RPG porównujesz do gry do sandboxa z otwartym żywym światem z grafiką 3D? Bez komentarza.
Max Payne? To samo co GTA 3.
Co do strzelanek typu HALO to rzeczywiście mogły stać lepiej pod względem grafiki ale to typowy jeśli chodzi