Wpis z mikrobloga

Czy w wieku 36 lat można jeszcze coś zmienić w "karierze"? Pracuję od 12 ponad lat na produkcji za trochę więcej niż najniższa(może mnie zwolnią ,bo nie ma zbytu i zwolnili już 50 osób). Mam zrobiony 11 lat temu licencjat zaoczny z rachunkowości w Wyższej Szkole Bankowej(robiony 5 lat ,gdzie normalnie trwa to 3 lata). Z rachunkowości nic już nie pamiętam,z pakietem office też jestem na bakier,języków obcych zero(nawet angielski nie). Czy jest już za późno na jakiekolwiek zmiany? Co robić by poprawić swój los?
#kariera #pracbaza #praca #studia #studbaza #problemy
Hyrieus - Czy w wieku 36 lat można jeszcze coś zmienić w "karierze"? Pracuję od 12 po...

źródło: 16170445c35c3d497238

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hyrieus: oczywiście że się da się tylko to siła rzeczy będzie wymagać dużo pracy i sporo czasu. Może jakieś studia zaoczne z pielęgniarstwa? Duża inwestycja finansowa i czasowa, ale to jest pewny zawód do emerytury, jeżeli nie w Polsce to zagranica z rozsądnymi zarobkami i bez większego ryzyka.
  • Odpowiedz
z pakietem office też jestem na bakier,języków obcych zero(nawet angielski nie). Czy jest już za późno na jakiekolwiek zmiany?

@Hyrieus: Skorzystaj z pomocy AI np. Claude - to znacznie przyspieszy proces. Napisz mu by zaplanował harmonogram (np. na 30 dni) szkolenia z angielskiego w trybie przyspieszonym (podaj mu jaki poziom chcesz osiągnąć - B1, B2, C). Możesz z nim ćwiczyć również speaking - w trybie voice mode. Jak nie masz
  • Odpowiedz