Wpis z mikrobloga

@sikpi: mówiłem Ci Skipi zebys nie kupowal pol roku temu mieszkania w Olsztynie. Za kilka tygodni bys kupil btc na dołku i zrobil z tych 300k lekko bańkę w ciągu 3 lat
  • Odpowiedz
@James2000: czyli lepiej 4 lata w niepewnosci, gambling na wirtualnych piniondzach niz klepniete mieszkanie?

Jesli to taki pewniak to rozumiem ze kredytujesz sie pod korek na dolkach?
  • Odpowiedz
@mariusz-marian-saviola44: mam 500$ do realizacji 200 wyciągnięte short od 67k tylko szkoda, że straciłem przez niefart, lekkomyślność i odjaniepawlanie pomarańczowego 5000()

Załóżmy wariant spada do 50k i od tego momentu rośnie przez pół roku jak wygląda sytuacja, gdy otworzymy longa x2-x3 z "zapasem" likwidacji zamiast kupić spot? Giełda mocno zdziera za trzymanie pozycji? Znając życie i mojego farta jakbym tak zrobił to dojadą Saylora spadnie niżej
  • Odpowiedz
@nopenopenope123: kupuj na spocie jak pan Bóg przykazał a nie żadne dźwignie, jak masz u siebie w portfelu to możesz przetrzymać choćby do 20k spadło i usredniać jak wierzysz w dany asset
  • Odpowiedz
@nopenopenope123: szczyty i dołki najtrudniej złapać. Jest to level pro, bo niesamowite fikołasy, czyszczenia, szpile stosują, zeby miec pewnosc, ze zaden turysta nie wsiadzie do pociągu. Jak nie masz kapitalu na stop lossy to nawet nie probuj bo tylko siano czas i nerwy stracisz.
  • Odpowiedz
@KucykMocy: gambling na btc? Panie tyle lat na rynku i dalej w niego nie wierzysz? Skipi ma gdzie mieszkać. Przewalutowanie by u rodziców 3 lata i startuje z milionem w dorosłe życie.
Teraz już przepadło.
  • Odpowiedz
@James2000: wiara tu nie ma na nic wplywu. Jesli nawet jest szansa dajmy 75% ze btc bedzie wyzej za 3 lata, to ciagle zostaje 25% na jakas hujnie typu krach 10letni itp. Wedlug mnie mądrze zrobil, najpierw rzeczy najwazniejsze "zabezpieczyc", jeszcze bedzie czas na inwestycje, w koncu typ jest przed 60tką
  • Odpowiedz
przetrzymać choćby do 20k spadło i usredniać jak wierzysz w dany asset

@skitles: i tak wiecznie trzymać uśredniać czy o jakiś zysk też chodzi?
  • Odpowiedz