Wpis z mikrobloga

Nie boicie się kupować kluczy w sklepach jak g2a, eneba itd?

Teraz czytam na necie, że taki klucz może pochodzić z nieautoryzowanego źródła i w najgorszym przypadku gra potem może zostać usunięta z biblioteki albo nie działać w Polsce.

Zastanawiam się nad kupnem Gothic Remake na premierę. Cena na steam to 210 zł, a w różnych "kluczykowniach" cena waha się od 130 do 170 zł i nie wiem czy jest sens ryzykować aby zaoszczędzić te kilkadziesiąt złotych. xd

#gothic #gry #steam
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maciorqa: nie. Choć z g2a nie korzystam przez tą ich tarczę za opłatą. Chyba, że jest jakiś kod z pizzy czy coś, ale to i tak kupuję jakieś tańsze gierki. No i eneba i g2a to są w sumie platformy sprzedażowe i musisz spojrzeć na ocenę pośrednika u którego kupujesz klucz. Dlatego z tych kluczykowni to najczęściej kupuję chyba na instantgaming gdzie oni nie dopuszczają osób trzecich do możliwości wystawiania
  • Odpowiedz
@maciorqa: ja po prostu zmieniłem sobie region na steam na kazachstan (bo z argentyny i turcji mnie deportowali xD) i kupuje taniej bezpośrednio. Efekt ten sam tylko nikt mnie nie oscamuje i moge se gre zwrócić
  • Odpowiedz