Wpis z mikrobloga

@estrogenowy-drakul: tylko to jest spinoff, walka wygląda na bardziej slasherową nie wiem czy to będzie gówniane. Podobnie jak trudno teraz odnieść się do tego jak ta bohaterka jest napisana. Nie grałem w najnowszego gow, bo mnie ta trylogia nowa nie grzeje i nie wiem jak tam fabuła wygląda i czy dałoby się zrobić ten spinoff z Kratosem. Trudno jest jedną postać rozwijać w spójny sposób przez długi okres
  • Odpowiedz
@Maneharno: miałbym takie podejście jakby to był pierwszy taki przypadek ale za dużo już widziałem upadających serii gier i filmów przez ostatnie 10 lat żeby nie widzieć takich oczywistych redflagów. Fajnie jakby ten spinoff god of war był wyjątkiem no ale bardzo w to wątpie, korporacje w game devie serwują nam od lat prawie sam slop odhaczając tylko wymagania DEI pod inwestorów i dlatego rumun z kolegami tak łatwo mogą
  • Odpowiedz
@AntyKuc:
Typie masz markę w której głównym bohaterem jest facet, utożsamiasz się itd a potem dają tam główną bohaterkę.
Jest powód do narzekania skoro jesteś np. fanem marki i nagle zmieniają bohatera, płeć itd.

Dlaczego nie zrobią odrębnej marki w której jest
  • Odpowiedz
A jakie masz wskazówki, że będzie słaba oprócz tego, że grasz babom?

@Mokkorichan: Miałeś z 30 minut 'gameplayu'xD Po co te wyparcie skoro widać było czym to jest. Jak lubisz klikać 'R2' co kilka minut i oglądać filmiki to widocznie powinni zrobić specjalną kategorię specjalnej troski dla takich graczy bo ja grę interpretuję jako grę a nie filmiki interaktywne.
  • Odpowiedz
bo wiedzą, że łatwiej jest dać bohaterkę pod znaną markę i potem chwalić się tym, że gracze lubią grać babąxD

@Protectorx: no tak, wcale nie ma popularnych gier które są oparte na postaciach kobiecych. Tomb raider, Nier Automata, Bayonetta, Shantae czy Bloodraine to serie które nie istnieją i nigdy nie istniały.
  • Odpowiedz
  • 2
@Protectorx:

Typie masz markę w której głównym bohaterem jest facet, utożsamiasz się itd a potem dają tam główną bohaterkę.

Jest powód do narzekania skoro jesteś np. fanem marki i nagle zmieniają bohatera, płeć itd.

Zdajesz sobie sprawę, że Santa Monica powiadomiło, że to nie koniec Kratosa i mają jeszcze kilka historii do opowiedzenia? Mieliśmy chyba z 8 gier z Kratosem i może pora odpocząć, bo po Ragnaroku to nie wiem
  • Odpowiedz
@Niebadzksieciem: no to kiedy Tom Raider w którym gra się facetem? Nier Automata? itd?
Sam udowodniłeś, że jest tyle gier w których kobiece postaci są głównymi bohaterkami a mimo to zawsze muszą wpi.rdolić bohaterkę do gry w której od zawsze grało się typemxD
  • Odpowiedz
  • 2
@Protectorx:

Miałeś z 30 minut 'gameplayu'xD Po co te wyparcie skoro widać było czym to jest. Jak lubisz klikać 'R2' co kilka minut i oglądać filmiki to widocznie powinni zrobić specjalną kategorię specjalnej troski dla takich graczy bo ja grę interpretuję jako grę a nie filmiki interaktywne.

Typie, pisałeś o utożsamianiu się gracza z Kratosem i olaboga teraz mi to odbierają, a jednocześnie krytykujesz elementy gier z silną narracją, które
  • Odpowiedz