I dlatego wyborcy PiS oraz Konfederacji warto użyć rakiety za miliony na drona za setki tysięcy złotych. Ta rakieta jest tańsza niż naprawa okrętu albo wybudowanie nowego.
dlatego wyborcy PiS oraz Konfederacji warto użyć rakiety za miliony na drona za setki tysięcy złotych.
@N331: Ja wiem, że matematyka nie jest przyjacielem wyborców Tuska i akolitów Giertycha ale policzmy. Przyjmując, że rakieta kosztuje 2 mln zł i strąca 1 drona, w jednym ataku rosja wysyła około 350 dronów. 2 000 000 x 350 = 700 000 000 zł przepalone w jeden dzień. Za tę kwotę można kupić 3
@PanAlbert: Z czego polowa nawet nie dolatuje, wiekszosc jest zestrzeliwania w inny sposob a te ostanie sztuki wykorzystujemy drogie efektory.
Po to kupujemy SAN. Łączy on bardzo tania w użyciu WRE, Nowoczesna altylerie p-lot, przeciwdrony i tanie rakiety kierowane laserowo. W kolejnych warstwach mamy starsza artylerię o-lot, rakiety CAMM, pioruny.
@patykiem_pisane: Ja wiem, że logika nie jest najmocniejszą stroną tuskobotów i akolitów Giertycha ale na załączonym zdjęciu nie widnieje polska fregata ze zmarnowanym hajsem. Poza tym skoro pieniądze zostały zmarnowane przesz pis na fregatę to rozumiem, teraz można przepalać hajs strzelając rakietami za miliony w drony ze sklejki? Ma to sens w waszej sekcie?
dlatego wyborcy PiS oraz Konfederacji warto użyć rakiety za miliony na drona za setki tysięcy złotych
@N331: Gdyby Ukraina tak się broniła, to już by jej nie było ale spoko. Na coś takiego to może sobie pozwolić Polska obecnie, czyli jak coś się stanie „przez przypadek”, a nie w razie realnego konfliktu. Mialeś tego najlepszy przykład ostatnio w Iranie.
Ja wiem, że logika nie jest najmocniejszą stroną tuskobotów i akolitów Giertycha ale na załączonym zdjęciu nie widnieje polska fregata ze zmarnowanym hajsem.
Ma to sens w waszej sekcie?
@PanAlbert: Ja wiem że logika nie jest najmnocniejszą strona botów szMateckiego i sekciarzy Kaczyńskiego, ale takie właśnie będziemy mieli fregaty które trzeba bedzie jakos bronić ¯\(ツ)/¯
Poza tym skoro pieniądze zostały zmarnowane przesz pis na fregatę to rozumiem, teraz można przepalać hajs strzelając rakietami
Juz ładnie ci to wyjasnił @H_Moody pociski rakietowe to OSTATNIA DESKA RATUNKU.
@patykiem_pisane: ale co ty mi tu typie tłumaczysz? pisz takie rzeczy do opa, to on sugeruje że normalną procedurą jest zestrzeliwanie dronów rakietami za miliony zł i że PiS i Konfederacja źli bo to podważają. Pisz do opa, nie
pisz takie rzeczy do opa, to on sugeruje że normalną procedurą jest zestrzeliwanie dronów rakietami za miliony zł i że PiS i Konfederacja źli bo to podważają.
Pisz do opa, nie do mnie.
@PanAlbert: Pisze do ciebie, bo twoim zdaniem będziemy w ostateczności musieli bronic rakietami ruskich okrętów (bo z tego wynika te twoje porównanie do tej nieszczęsnej korwety za 700 milionów) a nie polskich. Przy
Pisze do ciebie bo twoim zdaniem bedziemy w ostatecznosci musieli bronic rakietami ruskich okrętów ( bo z tego wynika te teoje 700 milionów) a nie polskich
@patykiem_pisane: No i widzisz Tuskobocie, nie jesteś najostrzejszym romanem w stajni Giertycha xD Pokazałem tym wyliczeniem opowi, że jego podejście do eliminowania dronów jest bzdurne i słusznie PiS Konfederacja czy ktokolwiek inny wytykał rządzącym że jest absurdalne opieranie obrony przeciwdronowej na rakietach za kilka
No i widzisz Tuskobocie, nie jesteś najostrzejszym romanem w stajni Giertycha xD
Pokazałem tym wyliczeniem opowi, że jego podejście do eliminowania dronów jest bzdurne i słusznie PiS Konfederacja czy ktokolwiek inny wytykał rządzącym że jest absurdalne opieranie obrony przeciwdronowej na rakietach za kilka milionów podczas gdy sam dron jest rzędy wielkości tańszy.
@PanAlbert: No i widzisz bocie szMateckiego, nie jestes najostrzejszym dareczkiem ze Szczenina XD No właśnie nie pokazałeś, bo popełniłeś podstawowe błędy 1.
@patykiem_pisane: Hahaha co się tuskobot zaciął xDD No ale służba nie drużba, trzeba trzymać wachtę xDDD Jeszcze raz powtórzę, op napisał że zestrzeliwanie dronów rakietami za miliony zł jest ok. Nie nie jest ok i możesz tutaj pisać elaboraty do mnie zamiast do opa, a i tak wychodzi że są lepsze metody zestrzeliwania dronów i to się dzieje na Ukrainie, no ale op pojechał po pisie więc i kolejny tuskobot
#polityka #bekazpisu #bekazkonfederacji #rosja #wojna
źródło: 1000172901
Pobierz@Pomorski_Wilk: dlatego kupiono SAN z SAFE który tak krytykuje PiS oraz Konfederacja. A póki się produkuje to warto użyć rakiet za miliony jak coś.
Komentarz usunięty przez moderatora
Taki dron leci setki - tysiące kilometrów?
@N331: Ja wiem, że matematyka nie jest przyjacielem wyborców Tuska i akolitów Giertycha ale policzmy.
Przyjmując, że rakieta kosztuje 2 mln zł i strąca 1 drona, w jednym ataku rosja wysyła około 350 dronów.
2 000 000 x 350 = 700 000 000 zł przepalone w jeden dzień.
Za tę kwotę można kupić 3
Po to kupujemy SAN. Łączy on bardzo tania w użyciu WRE, Nowoczesna altylerie p-lot, przeciwdrony i tanie rakiety kierowane laserowo. W kolejnych warstwach mamy starsza artylerię o-lot, rakiety CAMM, pioruny.
@
Poza tym skoro pieniądze zostały zmarnowane przesz pis na fregatę to rozumiem, teraz można przepalać hajs strzelając rakietami za miliony w drony ze sklejki?
Ma to sens w waszej sekcie?
@N331: Gdyby Ukraina tak się broniła, to już by jej nie było ale spoko. Na coś takiego to może sobie pozwolić Polska obecnie, czyli jak coś się stanie „przez przypadek”, a nie w razie realnego konfliktu. Mialeś tego najlepszy przykład ostatnio w Iranie.
@PanAlbert: Ja wiem że logika nie jest najmnocniejszą strona botów szMateckiego i sekciarzy Kaczyńskiego, ale takie właśnie będziemy mieli fregaty które trzeba bedzie jakos bronić ¯\(ツ)/¯
@H_Moody: Ten który jest ze screena leciał tysiące kilometrów? Ukrainska propaganda chyba wyżarła wam mózgi xDD
@patykiem_pisane: ale co ty mi tu typie tłumaczysz?
pisz takie rzeczy do opa, to on sugeruje że normalną procedurą jest zestrzeliwanie dronów rakietami za miliony zł i że PiS i Konfederacja źli bo to podważają.
Pisz do opa, nie
@PanAlbert: Pisze do ciebie, bo twoim zdaniem będziemy w ostateczności musieli bronic rakietami ruskich okrętów (bo z tego wynika te twoje porównanie do tej nieszczęsnej korwety za 700 milionów) a nie polskich. Przy
@patykiem_pisane: No i widzisz Tuskobocie, nie jesteś najostrzejszym romanem w stajni Giertycha xD
Pokazałem tym wyliczeniem opowi, że jego podejście do eliminowania dronów jest bzdurne i słusznie PiS Konfederacja czy ktokolwiek inny wytykał rządzącym że jest absurdalne opieranie obrony przeciwdronowej na rakietach za kilka
@PanAlbert: No i widzisz bocie szMateckiego, nie jestes najostrzejszym dareczkiem ze Szczenina XD
No właśnie nie pokazałeś, bo popełniłeś podstawowe błędy
1.
No ale służba nie drużba, trzeba trzymać wachtę xDDD
Jeszcze raz powtórzę, op napisał że zestrzeliwanie dronów rakietami za miliony zł jest ok.
Nie nie jest ok i możesz tutaj pisać elaboraty do mnie zamiast do opa, a i tak wychodzi że są lepsze metody zestrzeliwania dronów i to się dzieje na Ukrainie, no ale op pojechał po pisie więc i kolejny tuskobot
@PanAlbert: HAHAHA bocik szMateckiego rozjechany jak baba na pasach przez pewnego piłkarza i komentatora sportowego XDD