Aktywne Wpisy

breakdown1 +11
black_heaven +99
Można dostać kota w gratisie do zakupów? A można, jak się go wyciągnie z rowu przy sklepie obok drogi wojewódzkiej.
Bezimienna kitka szuka domu (podkarpackie). Szuka też imienia, przyjmujemy propozycje.
#smiesznekotki #koteczkizprzypadku #pokazkota #koty #rzeszow
Bezimienna kitka szuka domu (podkarpackie). Szuka też imienia, przyjmujemy propozycje.
#smiesznekotki #koteczkizprzypadku #pokazkota #koty #rzeszow
źródło: 11458
Pobierz

Komentarz usunięty przez moderatora
@budep: ej, jeśli sie nie zesrały ze szczęścia, ciućkając prawdziwym Polakom z Polski i krzycząc chwała wielkiej Polsce, prezentując wydzierane hasło HUSARIA na dekoltach, oraz JEREMI WIŚNIOWIECKI gdzieś jeszcze, to znaczy że to niewdzięczne ukry i nic więcej, poza roszczeniowością oczywiście.
@nie_umiem_inwestowac: ja to sie nie znam, ale Wiśniowiecki Jeremi oraz Czarniecki Stefan notowali podobne liczby zamordowanych na Ukrainie. Obydwaj uchodzą za bohaterów, ten drugi to nawet w hymnie polskim wylądował. Pewnie za to
https://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Stawiszczami
chociaż być może za pacyfikację Połonnego i Buszy, gdzie wymordował znacznie więcej cywilów niż w Stawiszczach.
@Sossija: Dobrze, że napisałeś, że się nie znasz bo to fakt. Po pierwsze nikt nie neguje zbrodni Wiśniowieckiego w Polsce, po drugie był z ruskiej szlachty, po trzecie w buncie Chmielnickiego dochodziło do zbrodni po obu stronach (choć nie na taką
@budep: chodzi o roszczeniowość na poziomie władz Ukrainy.
https://paczaizm.pl/content/wp-content/uploads/a-ja-wiem-od-kogo-wy-sa.jpg
źródło: a-ja-wiem-od-kogo-wy-sa
Pobierzkochani wyobraźcie sobie, że taki statystyczny Saszka który siedzi tu od 10+ często lat, ma W----------E na to co robi jego rząd, bo i tak nie ma na to wpływu. Oni zazwyczaj przyjechali za lepszym życiem, i je znaleźli i zostali. Płacą podatki więc Dlatego uważam, że nie powinno się za to zwykłych ludzi atakować.
Analogicznie- to tak, jakby
@djtartini1: był pochodzenia litewsko-mołdawskiego. Trochę się jednak znam. Po buncie Chmielnickiego dochodziło do mordowania jeńców, w tych czasach było to wręcz normą. Skala zbrodni Wiśniowieckiego i Czarneckiego przerażała nawet jemu współczesnych. Czy ja coś piszę o Wołyniu? Oczywiście, że była to zbrodnia, rozchodzi mię się jednak o symetrię, gdyż albowiem mordercy byli po obydwu stronach i po obydwu są honorowani. Ulice i pomniki bandery
@djtartini1: wg wiki 120k Polaków zginęło w czasie tego powstania i ok. 60k kozaków i 30k tatarów.
Jeśli doliczyć straty wynikające z Potopu to cała RON straciła 4mln osób (zabitych, uprowadzonych lub migrantów). Co stanowiło 1/3 ówczesnej populacji RON.
@WH40K: No tak, ale w większości to straty wynikające działań wojennych, nie jakieś celowe mordowanie randomowych cywili. Do tego obejmowało większość obszaru dzisiejszej Ukrainy, a nie sam Wołyń.
@nie_umiem_inwestowac: niesty przez całą swą niepodległość Ukraińcy wypracowali sobie dwóch głównych bohaterów: Banderę na zachodzie, Lenina na wschodzie. Nic dobrego z tego nie mogło wyniknąć.
A co do bohaterow to faktycznie slabo, polska dyplomacja im powonna wytlumaczyc, ze jak chce byc czescia zachodu to
@nie_umiem_inwestowac: tak, tak a świstak skręca te sreberka. Powtarzasz teorie i poglądy dwóch chui - Putina i Brauna. Zaczep ukraica i z nim normalnie pogadaj, a nie powtarzasz ruska propagandę.
Wkurza mnie to generalizowanie. Ukraińcy tacy, Polacy tacy, Wykopcy sracy. Wszędzie znajdą sie indywidua.
Był też rusek, który mówi, że s--------ł z tego gówna, bo nie popiera działań wojennych.