Wpis z mikrobloga

Znany lekarz, hirurg onkologiczny, świetny specjalista doktor Murawa opowiada jak jakaś baba smarowała raka alkoholem z miodem bo ktoś jej tak powiedział. W komentarzach od razu zaczynają się pojawiać szury pokroju tego ze zdjęcia, kto ma chwilę polecam polajkować ewentualnie zgłaszać komentarze szurów jako oszustwo.
https://www.facebook.com/share/r/1HACZZNKVh/
#szury
#medycynaalternatywna
#dezinformacja
#odkrylicozakryte
#nowotwory
PavulonRazPavulonDwa - Znany lekarz, hirurg onkologiczny, świetny specjalista doktor ...

źródło: 53271

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CheSlaw: xD faktycznie zapomniałem o tej szarlatanerii.
Pamiętam swego czasu tryumfy święciła ziemia okrzemkowa.
Ktoś zadał pajacowi od tego panaceum pytanie "panie, odkąd stosuje ziemię okrzemkową to mam straszny trądzik, ropa się leje ze skóry"
A pajac odpowiedział że "widocznie masz tak dużo toksyn że organizm nie daje rady ich usuwać i usuwa je przez skórę" xD
Autentycznie takich ludzi bym publicznie chłostał, nie wiem gniótł im j---a w imadle
  • Odpowiedz
@PavulonRazPavulonDwa: ziółka zrywane o północy, czarodziejskie maści z tłuszczu niedźwiedzia i gówna bobra, a koniec końców i tak potem jest albo drewniane wieko albo "panie lekasz pomusz" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: mój szef jeździł do takiej zielarko znachorki od biorezonansu. Tekst jakim go przekonała to:
ma pan kota albo psa? A odrobacza Pan?
No co pół roku
A widziw Pan, a siebie Pan nie odrobacza?

Nie wiem kurde może on sobie d--y nie liże
  • Odpowiedz
@PavulonRazPavulonDwa: jakby kogoś to interesowało, to:
Przywra chińska (Clonorchis sinensis) występuje w Azji Płd.-Wsch./Dalekim Wschodzie i tam są głównie chorzy/zakażeni, których liczba jest szacowana na 10-20 mln (za: https://pl.wikipedia.org/wiki/Przywra_chi%C5%84ska )
Motylica wątrobowa (Fasciola hepatica) występuje również w PL, ale rzadko. Liczbę chorych szacuje się na >2 mln (za: https://www.mp.pl/pacjent/choroby-zakazne/choroby/zarazenia-pasozytnicze/164293,przywrzyce-watrobowe )
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: To jest załamujące. Tydzień temu odwiedzając rodziców zobaczyłem na blacie w kuchni jakiś robakkiller czy inny robakol - suplement odrobaczający dla dorosłych(,)
Przeprowadziłem pogadankę z mamą i obiecała nie kupować więcej podobnych specyfików bez konsultacji z lekarzem.
Niestety starsze osoby wierzą prawie we wszystko co zobaczą w internecie:/
  • Odpowiedz
Skąd im do tych pustych łbów przychodzi że mają pasożyty

@MazurskiSmak: Może zrobili badanie? https://zdrowejelita.edu.pl/pasozyty-w-kale-jak-je-rozpoznac-objawy-i-metody-diagnostyczne :)

P.S. Z tego, co piszą to zwykle nie daje się rozpoznać (wczesnych stadiów) pasożytów bez badań mikroskopowych.

P.P.S. Jak już ktoś ma problemy z pasożytami to obok leków dosyć ciekawym środkiem jest sałatka z papai (na YT widać jak to przygotowują w Azji) - zawiera papainę która rozpuszcza osłonki bardzo wielu pasożytów, dodanie świeżego
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: dlatego że każdy się w jakimś stopniu źle czuje i chciałby zrzucić winę na cokolwiek byle nie na własny tryb życia. Plus zasada owczego pędu, plus nagonka szarlatanów na forach, plus powiedzmy szczerze - najzwyklejsza głupota.
  • Odpowiedz
  • 14
@PavulonRazPavulonDwa: ty chłopie chcesz na Facebooku coś zgłaszać? To jakbyś pojechał do szpitala psychiatrycznego i dzwonił na policję, że tam sami wariaci. Ja moim rodzicom mówię cały czas. Wszystko co jest na Facebooku to scam i fałsz i że mają w nic nie wierzyć co tam zobaczą bo ktoś chce na nich kasę zarobić tylko.
  • Odpowiedz
mnie to zastanawia pasja z jaką miłośnicy alternatywnych g---o metod poszukują pasożytów. Skąd im do tych pustych łbów przychodzi że mają pasożyty xD

@MazurskiSmak: jak stosują te wszystkie magiczne metody, to może tak dostają pasożyty
  • Odpowiedz
@PavulonRazPavulonDwa: Tak to jest jak się nie prostuje szurow w wywiadach, telewizjach i innych mediach tylko daje im swobodnie mówić swoje brednie. To im daje tylko paliwo, większe zasięgi i przekonanie o swojej wyjątkowości nie podążania za tłumem.Aż w końcu obudzimy się w świecie gdzie rodzic który będzie śmiał iść z dzieckiem do lekarza będzie szykanowany bo przecież jak dziecko chore to wystarczy śluz z doopy ślimaka, jelenie goowno i
  • Odpowiedz
@PavulonRazPavulonDwa: A potem dziwne, że lekarz traktuje każdego pacjenta jak debila. Jestem w ciąży, siedzę na grupach ciążowych i w kółko posty typu zdjęcie usg i „lekarz powiedział, że to X, ale ja nie wiem, w internecie różnie piszą, a jakie macie zdanie?” i zaczynam rozumieć czemu ginekolodzy tacy są. W planie porodu można zaznaczyć takie rzeczy jak np. że nie życzysz sobie szczepienia noworodka pewnie tylko po to, żeby
  • Odpowiedz
@PavulonRazPavulonDwa: kiedys widziałem na fb jakaś babka leczyła owsiki u dzieciaka u jakiejś znachorki, dzieciak został przeskanowany jakimś urządzeniem, wyszło że ma pasożytów jakby od niemowlęctwa kąpał się w Gangesie, dostał jakieś drogie ziółka i oczywiscie następna wizyta też z badaniem tym urządzeniem, oczywiście jedna wizyta z 200 zł, rodzinny kazałby kupić pyrantelum za dwie dychy i na tym by sie skończyło.
  • Odpowiedz
@PavulonRazPavulonDwa: kto ma jakieś choroby przewlekłym choćby tak jak ja autoimmunologiczne, to się w cyrku nie śmieje. Jakaś kobieta zadaje pytanie na grupie dot endometriozy i problemów z jelitami, to tam w chooj jest p--------h koorw, które proponują najpierw odrobaczanie i używanie ziółek xd słyszałam właśnie też o tym słynnym biorezonansie xd
  • Odpowiedz