Wpis z mikrobloga

Przekładając z tenisowego na piłkarski: czy można twierdzić że Maja podczas turnieju jest niczym np. Lech Poznań który rozpoczął zmagania w Lidze Mistrzów od kwalifikacji do nich (gdzie kluby z silniejszych lig mają z automatu kwalifikację) a doszedł aż do finału? Bo dzisiaj na antenie słyszałem porównanie do Leicester, ale moje zdaje się być bardziej trafne.

#tenis #mecz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalxd21: to nie do końca tak że się wzięła znikąd, w juniorskich kategoriach młóciła przeciwniczki na ME a w deblu z Igą w 2017 zagrały finał Australian Open. Później przerosły ją problemy, operacja kolana + depresja. Styl jakim gra nie został przez nią wynaleziony wczoraj, grała tak za czasów juniorskich, Iga od niej była wtedy o głowę wyższa a w drużynie grały razem (była jeszcze trzecia tenisistka) i już wtedy
  • Odpowiedz
  • 1
@michalxd21: ja tam się nie znam ale myślę że jednak zespołowi z kwalifikacji byłoby sporo trudniej..Damski tenis raczej nie jest aż tak bardzo zabetonowany jak najbogatsze kluby Europy. Dość powiedzieć że ostatnią druzyną która zdobyła LM spoza TOP5 było FC Porto ponad 20 lat temu. Tyle że nawet o i wówczas nie byli drużyną z kwalifikacji i trudno ich by było nazwać biedakami
  • Odpowiedz
Dania na ME 92

@carver: z Danią by było lepsze porównanie jakby przegrała w ostatniej rundzie kwalifikacji i była wylosowana jako szczęśliwy przegrany do dalszej gry
  • Odpowiedz
Ja bym poczekał na ostateczny finał, ale @vorky @thorgoth @tomwick55 @first nie używałbym określeń i porównań do klubu piłkarskiego. To są jednak inne sporty. W A-klasie potrafią być kluby, gdzie gacie do gry i koszulkę masz z nike, bo dał sponsor, jest pralka w klubie to nie musisz martwić się o pranie, wójt daje najlepszym po tysiaka na miesiąc stypendium sportowego, a na mecz wozi Ciebie autobus/bus, nic
  • Odpowiedz
@michalxd21: bardziej jakby ktoś z Wojewódzkiego Pucharu Polski dostał się do finału, różnica w LM jest taka, że jest jeszcze faza ligowa, która raczej eliminuje takich outsiderów, a w systemie pucharowym zdarzają się piękne historie.
  • Odpowiedz