Wpis z mikrobloga

probowal ktos z Was moze zrobic 50km w Tatrach na raz? da rade taka trase w jeden dzien? Czy sa tu gdzies lancuchy?
na plus, że w kazdej chwili mozna skrocic trase (np na doline koscieliska to wyjdzie 40 pare km wiec juz bardziej realnie) i na zejsciach mam plan troche pozbiegać
na +- rano i wieczorem moge spotkac juz misie, ale chcialbym to zrobic w dzien mistrzostw polski na tym szlaku, wiec troche ludzi bedzie

#tatry #gory
razdwatrzy55 - probowal ktos z Was moze zrobic 50km w Tatrach na raz? da rade taka tr...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@razdwatrzy55: chyba tylko pojedyncze klamry w okolicach Goryczkowej, plus jakieś pniaki do przeskoczenia w reglach i jak jesteś poyebany, to pewnie da radę. Na youtubie swego czasu publikował taki listonosz "Pasja 4k" i zdaje się, że pod 50 km robił, pytanie czy też jesteś listonoszem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z resztą tzw. Szlak Szarlotkowy, to przecież tatrzański klasyk i spora część trasy Ci się pokrywa (
  • Odpowiedz
da rade taka trase w jeden dzien?

@razdwatrzy55: no oczywiscie ze da rade to zrobic na luzie. Nie będzie to żaden rekord guinnessa. ale czy ty dasz rade to skad mamy wiedziec. czy jestes grubasem, czy pro.
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: Myślę, że jak ktoś jest wyćwiczony to spokojnie zrobi taką trasę. Sugerowałbym jednak:
1. Do Murowańca żółtym przez Jaworzynkę - wg mnie jest to milszy szlak.
2. Olać Orank (w te i z powrotem to nie ma sensu) i ze Schroniska w Kościeliskiej pójść żółtym do Chochołowskiej. Zejść trochę doliną i odbić na czarny szlak nad reglami. 50 kilometr będzie pewnie gdzieś u wylotu doliny Strążyskiej.
3. Ewentualnie jeśli
  • Odpowiedz
  • 0
Do Murowańca żółtym przez Jaworzynkę - wg mnie jest to milszy szlak.

@michu_13: wlasnie chcialem o Nosal zahaczyc

2. Olać Orank (w te i z powrotem to nie ma sensu)

@michu_13: w pracy chcialem pobic rekord sumy przewyzszenia i bez ornaku to mi brakuje do rekordu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55:

w pracy chcialem pobic rekord sumy przewyzszenia i bez ornaku to mi brakuje do rekordu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No to jak będziesz nad Czarnym Stawem Gąsienicowym to zamiast wracać do Murowańca możesz wejść na Karb, zejść na drugą stronę i stamtąd wejść na Kasprowy. Szlak na Karb jest raczej bez problemowy. Ostro w górę ale bez łańcuchów i klamer.
michu_13 - @razdwatrzy55: 
w pracy chcialem pobic rekord sumy przewyzszenia i bez orn...

źródło: karb

Pobierz
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: No to wg mnie to co wyznaczyłeś jest najoptymalniejsze. Bardziej bym się chyba trzymał pierwszej opcji, czyli Kościeliska --> Ornak --> Chochołowska, a nie Kościeliska --> Ornak --> Kościeliska, ale to po prostu moja nienawiść do wracania tym samym szlakiem którym przyszedłem :D.
  • Odpowiedz