Wpis z mikrobloga

#pompaciepla #budujzwykopem #remontujzwykopem

Mirabelki i Mirki pijcie ze mno kompot !

Prosze, czestujcie sie, mozecie nawet po dwa, bo jest co swietowac !

generalnie jestem juz bezrobotnym bankrutem (musialem wydac ponad 200 tys zl zeby naprawic dom ktory kupilem rzekomo bez wad)
ale nie ma to zadnego znaczenia
a wiecie dlaczego ?

Bo znikl mi lek w domu, wychodzi na to ze nie poddalem sie w walce z tymi problemami (skonczylo sie pozwem w sadzie), i rozwiazalem generalnie 99% bolaczek tego domu, chociaz rokowania byly zerowe, a moja wiedza z tematyki domu, napraw a juz napewno pomp ciepla jest zerowa.

Udalo mi sie naprawic sytuacje poprzez wstawienie nowej pompy/kotlowni i wykryciu tego ze obiegi byly pomylone podlogowe z kaloryferami...

I teraz w domu mam taka cisze, jak makiem zasial. Zniknely moje leki chyba juz calkowicie. Zajelo mi to 8 miesiecy odkad zakupilem dom.

Od razu mowie, ze to nie wina domu ze byl w takim stanie a nie innym, mi sie ten domek podoba ogromnie, jego lokalizacja, i tego jak w nim teraz jest cieplko ( naprawa poszycia, deskowanie , latanie jakimis plytami zeby zabezpieczyc caly dach przed kunam, i wsadzenie welny skalnej)

A pompa ciepla zuzywa teraz 50 na miesiac kwh a nie 1500 kwh (tak wiem... pogoda sie zmienia, ale na starej pompie mialem serio rachunki po 2700 zl)

No i ogolnei superosko, boooo teraz bede mogl isc do moj #psychiatria zeby zejsc z przepisanych lekow wlasnie na ta cala sytacje w ktorej sie znalazlem , bo mialem srogie zalamanie nerwowe.

I teraz serio ,. moge sobvie siedziec , czytac ksiazke, sluchajac muzyki. Nic mnie juz nie rozprasza.
Nawet fakt ze serio wlsanie wydalem ostatnie zlotowki placac za naprawe dachu 130 tys pln

nie mam hajsu juz zadnego, ale to nie jest tak ze ja kiedys go nie mialem. Paradoksalnie, jestem teraz bardzo, ale to bardzo szczesliwy, bo rozwiazal sie jeden z najwiekszyc problemow w moim zyciu, bo nie moglem zasnac spokoju od tego leku. Wszedlem na next level leku, jak mi moja ex zadzwonila grozac ze spali mi chate zebym jej zaplacil 'okup' za to zeby mi go nie spalila.. I od tamtej port( 4 lata jakos) mialem tylko coraz wiekesze i wieksze leki ...

No i w sumie c--j z ta kasa ;) JAk kiedys mialem jej troche wiecej (czyt, przed naprawami), to mialem w c--j leki, mimo tego ze na koncie cos bylo i moglem w spokoju szukac pracy. I ciagle martwilem sie o te pieniadze etc etc, zeby nie skonczyc bez grosza ...

No i skonczylem ;) I okazuje sie ze to nie pieniadze generowaly ten lek. O-------m takie kung fu w procesesie naprawiania tego domu ze to jest po prostu material na ksiazke. Pozew jes chyba na ok 24 stron, nia pamietam ile tam tych wad wyszlo 25 - 30 cos takiego chyba. Sumarycznie 240 tys chyba

W sumie to przez to wszystko co tu sie odjaniepawlalo to barzdo sie zblizylem do swojej drugiej polowki, i mam nadzieje ze w tym roku bedzie slub. Powiedzialem ze slubu nie bedzie jak nie naprawie tego domu. a to juz jest z glowy,wiec jaba daba , dooo. #zwiazki

No i tak chcialem sie z Wami tym podzielic, a nie ze tylko narzekam i narzekam , bo w sumie tak jest ze rzadko kiedy tak sie super ciesze.
Nie myslalem ze to bedzie mozliwe, mialem juz taka depresje ze bylo naprawde ciezko i nie widzialem wyjscia z tej calej sytuacji. I mega sie ciesze ze mam juz cieplko w domu, i te cale ogrzewanie i ta technolodzia etc, dziala. I juz nic tu nie buczy i nie stuka , i nie drapie po dachu w nocy. W koncu moge zaznac odpoczynku. Od jutro kawa, czytanie ksiazki do sniadania etc, a potem szukac pracy i otrzasnac sie z laur bo trzeba zaczac z---------c zeby kupic jakies cegly na podjazd, bo nawet mnie nie stac zeby komus zlecic wylozenie tego (38 tys zl za podjazd ?!?!?), wiec zrobie sam za ok 5000 , wlasnymi silami i wsio.

przytuuuuuuuuulasyyyyyyyyyyy

Przesylam Wam troche wiary w siebie !()
oink_oink - #pompaciepla #budujzwykopem #remontujzwykopem

Mirabelki i Mirki pijcie z...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oink_oink Brzmi jakbyś był po udarze, schizofrenik lub co najmniej upośledzony, ale jeśli to tylko emocje - to wygląda naprawdę zajebiecie, jak spełnienie marzeń i upragniony życiowy endgame. Cieszę się Twoim szczęściem i powodzenia!
  • Odpowiedz
  • 1
@Salpinx: ciekawy wstep komentarza ;)yep. to juz , moja end game'owa lokacja. Zapewne juz blizej niz dalej. Tymbardziej sie ciesze ze udalo mi sie znalezc te swoje miejsce na ziemi.
  • Odpowiedz
Udalo mi sie naprawic sytuacje poprzez wstawienie nowej pompy/kotlowni i wykryciu tego ze obiegi byly pomylone podlogowe z kaloryferami...

To dobre podsumowanie partactwa branży, kazdy z #budowadomu może chyba jakąś anegdotkę przytoczyć z budowy swojego i popeliny o-----------j przez tzw. "FACHOWCÓW"
  • Odpowiedz