Wpis z mikrobloga

Nagrałem short o komunikacji z osobą z autyzmem. Bardzo proszę o łapkę w górę i szczególnie komentarz. Nie pokazuję twarzy bo jest nie atrakcyjna. Nie rozumiem działania YT, że film zdobywa tylko wyświetlenia przez 1 godzinę a potem od razu ucina zasięgi. https://youtube.com/shorts/SRkH-sGEjm0?feature=share

https://vm.tiktok.com/ZNR7tJQaq/

#youtube #tiktok #autyzm
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przegro_pisarz: ludzie z autyzmem to są pierzone leniuchy które usprawiedliwiają swój brak wkładu w dostosowanie się do społeczeństwa własnymi ułomnościami. Mówię ja jako osoba z teoretycznym autyzmem. Nikt się nade mną nie użalał i nie pomagał. Teraz nikt nie widzi że mam autyzm
  • Odpowiedz
@Palinkka zajebiście jak się czyta książki o komunikacji, ma z tego zajęcia, robi szkolenia z umiejętności miękkich a potem każda wypowiedź jest zła. Powiesz koleżance z klasy, że "ładny wzorek na paznokciach" to zaraz dostaniesz "nigdy nie będziemy niczym więcej niż znajomymi z studiów". Każda wypowiedź jest nadinterpretowana a gdy tłumaczysz ludziom, że mówisz wprost by nie doszukiwali się drugiego dna. Potem mają za wariata jak się raz w------z bo nie
  • Odpowiedz
@Palinkka: trudno mi to czytać bez irytacji. Ja się przez długie lata tak dostosowywałem do społeczeństwa, że prawie skończyło się magikiem. Maskowałem się na tyle dobrze, że na ASD u mnie nie wpadło sześcioro psychiatrów i dwie terapeutki, o reszcie otoczenia nie wspominając
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: bo wiesz co, to może nie być problem z tobą tylko z innymi ludźmi. Bo po pierwsze ogólnie mamy bardzo różne zestawy chech percepcji rzeczywistości i dla każdego jest ona inna. I później mamy kognitywny bias. Nikogo wina, tak jest trzeba się przyzwyczaic
  • Odpowiedz
@Palinkka jedyne maskowanie jakiego się nauczyłem to nie mieć kontaktów z ludźmi.

Daje innym telefon by za mnie pisali - źle gdy piszą z swoich kont jest super
Kopiuje z poradników - źle
Jestem sobą - źle nikogo nie obchodzi to co mnie interesuje
Kopiuje z AI - też
  • Odpowiedz
luzu trochę więcej pewnie by Ci się przydało :)

@Palinkka: ZNALAZŁA JEDEN PROSTY TRIK, JAK WYLECZYĆ AUTYZM [ZOBACZ].

Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, że każdy autysta jest inny, ma objawy w innym natężeniu, inne problemy itp. i to, że Ty sobie z tym wszystkim dałaś radę sama, nie oznacza, że inni też tak potrafią.
  • Odpowiedz