Wpis z mikrobloga

Ostatnio kupiłem sobie helikopter i niestety od razu zderzyłem się z brutalną rzeczywistością: miasto kompletnie nie przewidziało infrastruktury dla właścicieli śmigłowców.

W związku z tym parkuję go na środku drogi pod blokiem, bo - nie wiem, czy wszyscy to rozumieją - gdzieś MUSZĘ zaparkować. To nie moja wina, że miasto, wspólnota i deweloper nie zapewnili mi legalnego miejsca dla helikoptera w promieniu 30 metrów od klatki.

Niektórzy sugerują, żebym trzymał go na lotnisku albo w hangarze. Fajnie, tylko że to jest daleko. A ja mieszkam tutaj. Tankując paliwo do helikoptera płacę podatki więc Państwo powinno mi zagwarantować miejsce do parkowania helikoptera pod mieszkaniem. Proste.

Najgorsze jest to, że ludzie zamiast wykazać minimum empatii, trąbią, nagrywają i czepiają się, że "tak nie można". Jak komuś przeszkadza, to może zawrócić, pojechać inną ulicą albo zgłosić do miasta potrzebę budowy miejsc postojowych dla śmigłowców a nie cały czas się nudzić, robić zdjęcia i wrzucać je do Internetu. Nie żal Wam czasu? Zamiast się czepiać idźcie wyprowadzić psy ze schroniska albo odmalujcie pobliski dom dziecka.

Ja naprawdę nie rozumiem tej znieczulicy. Każdy tylko patrzy na siebie: piesi chcą chodzić chodnikiem, kierowcy chcą jeździć drogą, autobusy chcą mieć przejazd. A gdzie w tym wszystkim zwykły człowiek, który po prostu chciał normalnie zaparkować swój helikopter?

Bardzo proszę: przestańcie się czepiać ludzi, zajmijcie się swoimi sprawami. Po prostu proszę o więcej wyrozumiałości.

PS. Numer rejestracyjny mojego helikoptera to dane prywatne więc nie zezwalam na robienie zdjęć i nagrywanie filmików. RODO, mówi to Wam coś? Wszelkie materiały które napotkam w sieci spotkają się z ostrą reakcją mojego prawnika więc grzecznie radzę wykasować materiały mnie obciążające bo spotkamy się w sądzie :)

#konfitura #samochodoza #patologiazmiasta #patologiazewsi #podludzie #polskiedrogi
Nutaharion - Ostatnio kupiłem sobie helikopter i niestety od razu zderzyłem się z bru...

źródło: mój helikopter kochany w dupę pchany

Pobierz
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 24
masz zwyczajnie PoRD i innych gdzieś

@typ53B: to wina miasta nie moja, przestańcie się mnie czepiać i zróbcie coś żebym miał w życiu łatwiej (°°
  • Odpowiedz
@Nutaharion:

tak to właśnie jest BYROSZĘ PAŃSTWA psychobojówka fanatyków transportu lądowego prowokuje pilotów śmigłowców, zastawiają miejsca do lądowania swoimi złowrogo warczącymi klatkami śmierci, kto im na to pozwala? jakie lobby za tym stoi? ciekawe ile dostają za robienie takiego kĄtętu na uczciwych Polakach

a już w kolejnym odcinku 90-letnia staruszka poszatkowana przez łopaty śmigłowca przerywa milczenie, serdecznie zapraszam
jaroty - @Nutaharion: 

tak to właśnie jest BYROSZĘ PAŃSTWA psychobojówka fanatyków t...

źródło: image_2026-06-04_000221942

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 11
chłopie, co ty robisz, parkuj na chodnikach przeciez po to były stworzone ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@puffpuff: nie da rady, miasto utrudnia życie normalnym ludziom i tak jak napisał @twoj_starrry stawia nikomu niepotrzebne drzewa o które zahaczam łopatami swojego helikoptera ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
To dobre jest :) tak jak ci w lajkrach w rowerze o wartości auta nie pojedzie ścieżka bo z kostki. On musi asfaltem bo gdzie tam taki rower na nierówne ścieżki. On musi mieć miejsce do trenowania. Ja jak kupiłem piłkę to nie grałem na środku jezdni tylko na boisku do tego przeznaczonym.
A jak kupiłem łyżwy to jeździłem na lodowisku do tego przeznaczonym, a nie między kierowcami na ulicy.
  • Odpowiedz
W pełni Cię rozumiem, sam borykam się z brakiem infrastruktury do uprawiania mojego hobby jakim jest motocross. Sytuację trochę ratuje piaskownica na lokalnym placu zabaw lecz też panuje tu jakieś totalne niezrozumienie, zdjęcia robią, straż miejską wzywają co za ludzie. Gdzie mam jeździć jak ani wspólnota ani władze dzielnicy ani miasta nie zapewniły mi miejsca, a przecież jak by to było zabronione to by nie było sprzedawane co nie?
  • Odpowiedz