Wpis z mikrobloga

#ksiazki
Czytanie SF zacząłem od Zajdla i Lema, ale to arcydzieło Simmonsa jest poziom wyżej jednak przy całej sympatii do twórczości polskich pisarzy.
Winden - #ksiazki
Czytanie SF zacząłem od Zajdla i Lema, ale to arcydzieło Simmonsa j...

źródło: 1000018731

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Winden: Bede se musial odswiezyc bo czytalem lata temu. Podobnie jak slepowidzenie czy echopraksja.
I z tego co kojarze wszystkie zrobily na mnie dobre wrazenie :D
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@moll: A dzięki. Próbowałem ale przenosi mnie do przeglądarkowej wersji wypoka a tam jakiś błąd z połączeniem konta. Może spróbuje z komputera z wolnej chwili.
  • Odpowiedz
@Winden: Gdzieś czytałem zarzuty, że Hyperion jest miksem wszystkiego co wyszło do mementu jego tworzenia i jest wtórny. Szczęśliwie czytałem to po lekturze, więc nie miałem uprzedzeń. Sama książka podobała mi się na tyle, że przeczytałem jeszcze Upadek Hyperiona (też mi się podobał, ale troszkę mniej). Chyba będę musiał sobie odświeżyć.
  • Odpowiedz
@Winden: Hyperion był super, ale za to Endymion się skończył za szybko. Druga książka, fabuła się rozwija powoli aż tu nagle bum i milion rzeczy dzieje się na kilkunastu stronach. WTF?
  • Odpowiedz
@Winden: możesz opisać co Ci się podoba w tej książce? Nie pamiętam czy kiedyś tego nie zacząłem a chętnie bym przeczytał dobre SF
  • Odpowiedz
@Winden: super książka w której nic się nie dzieje, a jak ma się coś zacząć to się kończy. Czytałem 10 lat temu jak byłem debilem, ale wątpię by miało to coś wspólnego
  • Odpowiedz
via Android
  • 8
@r5678: Bardzo bogato przedstawiony świat, fabuła zachęcająca do czytania książkę dalej (jak oglądanie serialu, który kończy się w najciekawszym momencie i oglądasz dalej żeby się dowiedzieć co się wydarzy) no i myślę, że simmons pisząc ta książkę w 89 roku mega dobrze przewidział kierunek rozwoju AI co mnie mega zaskoczyło i myślę, że gdybym to czytał z dekadę temu było by mi ciężej zrozumieć o co chodzi z tym technojądrem
  • Odpowiedz